5 modele de mașini păguboase pe care nu trebuie să le cumperi niciodată, indiferent cât de ieftine sunt!

Autor: Marius Vișan 02 mart. 2020 Știri auto

Mașinile la mâna a doua reprezintă un subiect intens discutat în rândul șoferilor români. Cu toții ne pricepem la fotbal, politică și… mașini.

Cei mai mulți clienți își doresc o mașină ieftină și bună, nu contează dacă a mai fost rulată sau nu, așa că interenetul este plin cu topuri de mașini SH care merită, sau nu merită să fie cumpărate. Aceste topuri sunt făcute în funcție de experiențele avute de ceilalați clienți.

Rapoartele de service ale mașinilor care au avut nevoie de reparație pot fi o sursă de încredere, însă problema ar fi că ele nu pot fi centralizate într-un singur loc, așa că nu ne putem informa dintr-o singură sursă în privința problemelor care apar la anumite modele. În cazul acesta nu ne rămâne decât să verificăm din mai multe surse, să comparăm cu poveștile care circulă în „folclorul auto” și să ne facem o părere proprie înainte de a cumpăra mașina care ne place.

Canalul de YouTube 99Vehicles a făcut un top al mașinilor cu cele mai multe probleme. Astfel, Audi TT, Range Rover Sport, Volkswagen Phaeton, Volkswagen Scirocco și Opel Insignia ar fi niște mașini de care trebuie să vă feriți

GALERIE FOTO CU MAȘINILE PE CARE TREBUIE SĂ LE EVITAȚI

5. Audi TT

Principala problemă ar fi pentru modelele care au motorul 2.0 TFSI cu cutie de viteze cu dublu ambreiaj DSG. Cei de la 99Vehicles spun că ar consuma ulei mai mult, ar fi ceva probleme și la distribuție, dar și la instalația electrică.

4. Range Rover Sport

Pentru acest model clienții au raportat probleme după 220.000 de kilometri, în special pentru motorul de 2,2 litri diesel.

3. Volkswagen Phaeton

Sunt reclamate probleme la sistemul electric, dar și la motoarele V10 unde apar multe probleme la turbocompresoare. Totodată problemele evidente pe care le are acest model l-au făcut să se deprecieze considetabil cu trecerea timpului. Un Volkswagen Phaeton care costa în trecut peste 60.000 de euro, de nou, a ajuns la un preț de 4.000 de euro pentru un exemlar la mâna a doua. Phaeton a fost conceput ca rival pentru S-Klasse, Seria 7, A8 şi Lexus LS.

2. Volkswagen Scirocco

O nouă mașină din Grupul VAG – Volkswagen Scirocco cu motorul 1,4 litri TSI cu 160 de CP, cu DSG, și  turbocharger are cele mai multe probleme, unele dintre ele apărând chiar după abia 60.000 de km (schimb de turbină, pistoane și bloc motor).

1.Opel Insignia

Motorizarea 2.0 litri CDTI de pe Insignia a avut cele mai multe probleme. Conform celor de la 99vehicles principala problemă ar fi pompa de ulei este confecționată din plastic. Aceasta cedează în timp și lasă mașina fără ungere, ducând astfel la probleme grave la motor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: netcarshow.com


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide