5 motive pentru care noile Dacia Logan, Sandero și Sandero Stepway vor rămâne ieftine

Autor: David Andrei 05 oct. 2020 Știri auto

Noile Dacia Logan, Sandero și Sandero Stepway trebuie să rămână ieftine pentru a-și păstra popularitatea. Dar ce se va întâmpla cu prețul lor acum când mașinile românești nu arată nici pe departe a modele low cost?

GALERIE FOTO

Cei interesați să achiziționeze o Dacia Logan, o Dacia Sandero sau o Dacia Sandero Stepway așteaptă cu nerăbdare să afle prețurile noilor modele. Acestea nu mai arată deloc a mașini low cost, iar prețurile lor vor fi, cu siguranță, mai mari față de cele ale generațiilor aflate pe piață la această oră. Un design special, o platformă nouă și dotări de top sunt aspectele care vor schimba prețul de pornire. Dar iată 5 motive pentru care modelele din noua generație trebuie să rămână ieftine.

  1. Nu folosesc în exclusivitate noua platformă

Noua platformă CMF-B, care stă la baza noilor Dacia Logan, Sandero și Sandero Stepway nu este una construită special pentru mașinile românești. Pe aceeași platformă sunt construite și noile Renault Clio și Renault Captur, deci automat, costurile se impart.

  1. Noile modele Dacia nu au primit motoare puternice

Mulți dintre cei care au văzut gama de motorizare au fost dezamăgiți că cel mai puternic Logan, de exemplu, are motor de 1.0 litru cu trei cilindri, rezervor GPL și 100 de cai putere. Aceștia trebuie să înțeleagă că motoare noi, mai puternice, ar fi însemnat costuri suplimentare, iar noile Logan, Sandero și Sandero Stepway nu ar mai fi rămas ieftine.

  1. Motorul diesel dispare

Grupul Renault ar fi cheltuit foarte mult cu alinierea motorului 1.5 Blue dCi la noile norme de poluare Euro 6d, care intră în vigoare la 1 ianuarie 2021. Eliminarea propulsorului diesel a fost soluția cea mai ieftină pentru grupul auto.

  1. Versiunea de bază e chiar de bază

Dacia Logan, Sandero și Sandero Stepway în versiune de bază vor avea motor aspirat de un litru cu 65 de cai putere nu vor avea un display în consola centrală. Dar sistemul poate fi redat pe ecranul telefonului. Indiferent de echipare, modelele vin cu un suport pentru smartphone. Versiunile entry-level vor avea în continuare bare negre din plastic.

La polul opus, vor fi versiunile cu acoperiș panoramic, frână de parcare electrică navigație și transmisie CVT.

  1. Sandero este lider în segmentul său și așa trebuie să rămână

Dacia vrea ca Sandero să-și păstreze poziția de lider în segmentul mini. Iar această poziție poate fi păstrată doar dacă nu apare o creștere semnificativă de preț. Noile generații Logan și Sandero nu au nici jante mai mari de 16 inci, așa cum au modelele Renault construite pe aceeași platformă. Jante mai mari ar fi presupus o suspensie mai costisitoare.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide