6.000 de angajați ai uzinei Ford Craiova intră în șomaj tehnic din cauza epidemiei de coronavirus

Autor: ProMotor 17 mart. 2020 Știri auto
6.000 de angajați ai uzinei Ford Craiova intră în șomaj tehnic din cauza epidemiei de coronavirus

Peste 6.000 de angajați ai uzinei Ford de la Craiova intră de joi în șomaj tehnic. Compania suspendă activitatea la principalele sale fabrici din Europa din cauza pandemiei de coronavirus.

Perioada de șomaj tehnic debutează joi, 19 martie și durează până în data de 5 aprilie, în funcție de evoluția stării actuale. În această perioadă, angajații vor primi o îndeminzație de 78% din salariu.

Toate serviciile online care-i ajută pe șoferi să nu se mai deplaseze

Oficialii Ford iau în calcul că suspendarea producției ar putea dura câteva săptămâni, în funcție de evoluția pandemiei, de restricțiile impuse la nivel național, de constrângerile legate de relația cu furnizorii, dar și de nevoile de stoc ale dealerilor.

„Deși impactul coronaviruslui în fabricile noastre a fost, din fericire, unul limitat până acum, efectele sale asupra angajaților, dealerilor, furnizorilor și clienților noștri, precum și asupra societății europene în ansamblu, sunt fără precedent. […] În momente dificile ca acesta, trebuie să ramanem uniți și să punem oamenii pe primul loc. Noi la Ford vom face tot ce putem în săptămânile următoare pentru a ajuta la depășirea acestei crize, pentru a reduce răspândirea și pentru a atenua efectele pe cât posibil”, este declarația lui Stuart Rowley, președintele Ford Europa.

Fabrica Ford de la Craiova are peste 6.000 de angajaţi.

 

 

Coronavirus

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide