60 de ani a lui Fiat 500, sărbătoriţi prin lansarea unei serii limitate de monede de argint

Autor: Marius Vișan 27 oct. 2017 Știri auto

Sărbătoarea dedicată aniversării de 60 de ani a lui Fiat 500 continuă în italia. Monetăria statului Italian a scos astăzi pe piaţă o ediţie limitată a monedei de 5 Euro. Noua emisiune sărbătoreşte cei 60 de ani ai lui Fiat 500, iar cele două feţe ale monedei ilustrează profilul inconfundabil al lui Fiat 500.

Dezvăluită astăzi de către Ministrul Italian al Economiei şi Finanţelor, moneda de colecţie va fi disponibilă în doar 4.000 de unităţi, dar niciuna dintre aceasta nu va fi pusă în circulaţie, ea devenind dezideratul celor mai mari pasionaţi de numismatică din lume. Pajura ilustrează primul Fiat 500, fabricat în 1957 şi noul Fiat 500 în perspectivă, înconjurate de textul “Repubblica Italiana”. Reversul monedei capturează silueta inconfundabilă a lui cinquecento, la care se adaugă anii 1957 şi 2017 – anul producţiei primului Fiat 500 şi anul emiterii monedei, alături de valoarea monedei, de 5 Euro. Autoarea acestei veritabile lucrări de artă în miniatură este Claudia Momoni, o figură recunoscută în numismatica italiană.

Fiat 500 face parte din galeria restrânsă a automobilelor care au influenţat generaţii după generaţii şi au pus pe roţi Europa, iar totul a început pe 4 iulie 1957, dată care va rămâne întipărită în memoria colectivă a poporului italian drept ziua în care primul Fiat 500 a ieşit pe porţile uzinei istorice din Torino. Astăzi, 80% din producţia lui Fiat 500 este vândută în afara Italiei, modelul fiind cotat ca best seller al clasei mini în 10 ţări din Europa.

Anul aniversar a fost marcat printr-o serie de evenimente şi festivităţi aflate la punctul de convergenţă dintre artă, modă şi cultură, parte a campaniei aniversare Fiat 500 Forever Young. Printre aceste activităţi, sunt de menţionat introducerea lui cinquecento în galeria permanentă de la Muzeul de Artă Modernă din New York (MoMA), o colecţie limitată Fiat 500F de cutii de bijuterii în colaborare cu brandul de lux BVLGARI şi un timbru de colecţie lansat de Oficiul Poştal Italian.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide