7 lucruri pe care le știm în acest moment despre Dacia Duster facelift

Autor: David Andrei 04 iun. 2021 Știri auto

Dacia Duster Facelift se apropie de momentul prezentării oficiale. Presa internațională speculează în ceea ce privește viitorul SUV. Ce știm, până la această oră, despre mașină?

GALERIE FOTO

Dacia lucrează intens la Duster facelift. SUV-ul va fi prezentat oficial la patru ani de la momentul dezvăluirii celei de-a doua generații. Compania pregătește modificări radicale. Care vor fi acestea.

  1. Dacia Duster va primi noul sistem multimedia de la Logan și Sandero. Acesta include conexiune Apple CarPlay și Android Auto, dar și unecran de 8 inci, care va fi rezervat versiunilor superioare. Cel mai probabil, își va face apariția la bord și suportul de telefon, pe care îl regăsim la noile modele Dacia.
  2. Transmisie automată. Jurnaliștii francezi de la L’Argus vorbesc despre o transmisie automată cu dublu ambreiaj, cu care clienții vor putea comanda SUV-ul, pe lângă cutia manuală deja disponibilă în gamă. Aceasta ar putea fi rezervată motorizării de top, TCe 150.
  3. Butonul pentru apelarea numărului de urgență și frânare automată de urgență. Sunt dotări care își vor face apariția în mod logic, din moment ce sunt obligatorii la modelele noi care se comercializează în state membre ale Uniunii Europene.
  4. Duster va primi faruri și stopuri LED de la echiparea de bază. Este soluția pe care compania a ales-o și pentru noile Logan și Sandero. Așa cum confirmă și fotografiile spion, mașina va veni cu farurile care imită forma literei “Y”. Și stopurile vor avea un nou design.

Dacia Duster facelift va fi mai scumpă

  1. Dacia Duster facelift va fi mai scumpă decât modelul disponibil pe piață la această oră. SUV-ul românesc are, în țara noastră, un preț de pornire de 14.050 de euro. Versiunea facelift ar putea fi mai scumpă cu aproximativ 1000 de euro.
  2. Tracțiunea integrală rămâne disponibilă, scriu nemții de la Auto Bild. Aceasta ar putea să dispară odată cu apariția viitoarei generații Duster, care va fi construită pe platforma CMF-B, în 2024. În prezent, Grupul Renault nu are niciun model cu tracțiune integrală pe această platformă, dar va construi viitoarea generație Lada Niva.
  3. Dacia Duster facelift va fi dezvăluită pe 22 iunie, scrie largus.fr, și va putea fi comandată începând cu luna septembrie.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide