8.000 de polițiști vor acționa în acest weekend. 2.000 dintre ei sunt de la Rutieră

Autor: Marius Vișan 14 aug. 2021 Știri auto

Un număr de 8.000 de poliţişti vor acţiona, în întreaga ţară, în weekend-ul de Sfânta Maria. 2.000 dintre aceştia sunt de la Rutieră. De altfel, cele mai aglomerate rute, A2 şi DN 1, vor fi monitorizate din elicopter.

Poliţiştii de la Rutieră vor avea 300 de radare

”Colegii de la ordine publică se vor afla în zona locaşurilor de cult, în special în Suceava şi în Cluj, unde aşteptăm prezenţa unui public numeros pentru a asigura un climat optim de ordine şi siguranţă publică. Poliţiştii de la Rutieră vor acţiona pe toate arterele principale ale ţării pentru asigurarea fluenţei traficului rutier şi pentru prevenirea accidentelor rutiere grave.

Poliţiştii de la Rutieră folosesc 300 de aparate radar pentru depistarea conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză şi calcă pedala de acceleraţie mai mult decât este cazul.

Vom avea în vedere toate celelalte abateri de la normele rutiere, însă scopul Poliţiei Române nu este acela de a da sancţiuni contravenţionale, ci acela de a preveni producerea oricăror evenimente negative”, a afirmat Georgian Drăgan.

Traficul va fi monitorizat şi din elicopter

”Beneficiem şi de sprijinul unui elicopter din cadrul Inspectoratului General de Aviaţie. Cele mai aglomerate rute, respectiv Autostrada A2, Autostrada Soarelui, şi DN 1 vor fi monitorizate din elicopter, la bordul unei aeronave aparţinând IGAv se va afla un poliţist de la Rutieră care va transmite informaţii utile colegilor de la sol pentru a direcţiona echipajele de Poliţie Rutieră în problemele cu fluenţă de trafic”, a transmis purtătorul de cuvânt la Poliţiei Române.

În zonele turistice montane, zilnic, 250 de jandarmi montani sunt pregătiţi să ofere ajutor şi îndrumare celor care aleg muntele ca destinaţie pentru aceste zile.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Politia Romana


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide