A apărut M6 Sedan în China! Dar nu e ceea ce cred fanii BMW…

Autor: Oraan Mărculescu 09 mai 2013 Știri auto

Modelul pe care îl vedeţi în poza de mai jos se numeşte Haima M6 şi, evident, nu are nici o legătură cu bolizii BMW. S-ar putea, însă, să vă amintească de o marcă japoneză: Mazda.

Şi asta deoarece Haima se bazează pe un joint-venture cu producătorul japonez, folosind tehnologia unor modele mai vechi Mazda pentru a produce maşini contemporane.

Haima M6 a avut premiera mondială cu ocazia Salonului Auto Shanghai 2013, fiind o berlină medie destul de generoasă, cu o lungime de 4,7 metri şi un ampatament de 2,73 metri. Totuşi, motorizarea este, pentru moment, doar un 1,8 litri pe benzină, de 118 CP.

Tot cu ocazia salonului auto din China, Haima a mai prezentat două modele purtând indicativul ”M”: berlina compactă M3, respectiv limuzina de clasă mare M8.

Este clar că ”M”-urile chinezilor nu au cum să concureze cu ”M”-urile bavareze, nefiind vorba nici măcar de vreun plagiat. Dar ne întrebăm dacă nu cumva urmează o acţiune în justiţie a celor de la BMW pe motiv de drept de autor asupra celei mai puternice litere din lume…

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide