A doua generație Mercedes-AMG GT a debutat oficial – GALERIE FOTO

Autor: Ionuț Vîlciu 21 aug. 2023 Știri auto

Noul Mercedes-AMG GT a debutat oficial la Monterey Car Week. Cea de-a doua generație primește tracțiune integrală și elemente aerodinamice active.

Mercedes a prezentat cea de-a doua generație a rivalului său pentru Porsche 911. Noul AMG GT este o evoluție a designului modelului original, dar care rafinează elementele deja existente și introduce unele noi, care fac mașina să se integreze mai bine în actuala gama a producătorului german.

Noul AMG GT rămâne inconfundabil, cu toate că fiecare element al caroseriei a fost reproiectat pentru această nouă generație. Partea frontală este ușor de identificat ca fiind un AMG GT, păstrând grila Panamericana cu elemente verticale, dar deschiderea are dimensiuni mai mari, fiind similară cu cea întâlnită pe versiunea Black Series a generației precedente. Blocurile optice sunt mai rotunjite, iar stopurile sunt acum interconectate prin intermediul unui element decorativ.

Noul Mercedes-AMG GT poate fi cumpărat și într-o configurație 2+2

Proporțiile mașinii sunt acum ceva mai armonioase, date fiind și dimensiunile mai mari ale noului model. Cea de-a doua generație Mercedes-AMG GT a crescut 18,2 centimetri în lungime, măsurând 4,72 metri. De asemenea, este cu 4,5 cm mai lată și cu 6,6 cm mai înalt decât predecesorul său.

În ciuda aspectului familiar, mașina este construită pe o nouă platformă, ceea ce oferă mai mult spațiu interior și un portbagaj cu volum mai mare. În plus, grație volumului suplimentar de la interior, clienții pot alege și configurație cu 4 locuri.

Tabloul de bord cu panoul de instrumente digital de 12,3 inch și ecranul de infotainment de 11,9 inch este preluat de la decapotabila SL. Spațiul din spate pare destul de înghesuit, ca în majoritatea mașinilor de tip 2+2, scaunele din spate fiind potrivite pentru copii sau persoane care măsoară până la 1,5 m înălțime.

Coupe-ul primește un motor V8 de 585 CP

Motorul V8 biturbo de 4,0 litri a fost actualizat și produce mai multă putere și cuplu, fiind în același timp compatibil cu reglementările Euro 7. La lansare, modelul va fi disponibil în două variante cu motor V8. Cea de bază, ce poartă indicativul 55, produce 476 CP și 700 Nm, permițându-i să accelereze de la 0 la 100 km/h în 3,9 secunde, iar viteza maximă este de 275 km/h. Varianta mai puternică, intitulată GT 63, produce 585 CP și 800 Nm, accelerând de la 0 la 100 km/h în 3,2 secunde și poate atinge o viteză maximă de 315 km/h. Motorul este cuplat la o transmisie automată cu 9 viteze și, în comparație cu predecesorul său, poate fi cumpărat doar cu sistem de tracțiune integrală 4Matic.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mercedes-Benz


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide