A fost construit primul Saab nou după doi ani de pauză

Autor: Iulian Dnistran 20 sept. 2013 Știri auto
A fost construit primul Saab nou după doi ani de pauză

Fabrica Saab din oraşul suedez Trollhättan a construit prima maşină nouă după doi ani de pauză, potrivit site-ului SaabsUnited.com. Mai exact, este vorba despre un Saab 9-3 care va fi folosit pentru a testa motorul pe benzină cu turbocompresor (despre care oficialii nu au dat detalii încă) şi alte noi componente înainte de a începe producţia de serie la sfârşitul lui 2013.

Compania Saab a fost cumpărată la jumătatea anului 2012 de către National Electric Vehicle Sweden (NEVS) – un consorţiu creat special pentru achiziţionarea activelor companiei auto suedeze. În prezent, NEVS deţinută în proporţie de 78% de către compania chineză National Modern Energy Holdings (NME Holdings Ltd.), în vreme ce restul de 22% este deţinut de oraşul chinez Qingdao, prin intermediul companiei Qingbo Investment Co Ltd.

„Înainte de decizia de a porni producţia de maşini Saab, trebuie să finalizăm câteva dialoguri şi să construim parteneriate cu furnizori. Ştim că fabrica este pregătită pentru producţie”, a declarat Mattias Bergman, actualul preşedinte al companiei-mamă NEVS.

Primul model care va fi construit în noua eră Saab va fi 9-3, aceeaşi maşină care s-a construit până în anul 2011, dar care va avea parte de componente noi, altele decât cele furnizate de General Motors. În 2014, „noul” 9-3 va primi un facelift, iar apoi va veni şi o versiune electrică.

Despre revenirea mărcii Saab poţi citi mai pe larg aici.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide