A fost desemnată Mașina Anului 2022 în Europa

Autor: Cristian Gubandru 01 mart. 2022 Știri auto

Kia EV6 a fost desemnată Mașina Anului 2022 în Europa, de un juriu format din 59 de jurnaliști din 22 de țări. Din cauza invadării Ucrainei de către Rusia, juriul a decis să nu numere voturile delegaților ruși. Organizatorii au spus că aceste voturi nu ar fi schimbat clasamentul.

Clasament Mașina Anului 2022 în Europa

Kia EV6 a câștigat premiul Mașina Anului 2022 în Europa obținând 279 de puncte. Locul 2 a fost ocupat de modelul Renault Mégane E-Tech Electric cu 265 de puncte.

Hyundai Ioniq 5 s-a clasat pe locul al treilea cu 261 de puncte. Ceilalți finaliști au fost Peugeot 308 cu 191 de puncte, Skoda Enyaq cu 185 de puncte, Ford Mustang Mach-E cu 150 de puncte și Cupra Born cu 144 de puncte.

Este pentru prima dată când Kia câștigă premiul Mașina Anului.

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

EV6 este primul automobil electric dedicat Kia care se bazează pe platforma modulară E-GMP (Electric-Global Modular Platform) a companiei. Această arhitectură face ca modelul EV6 să elimine numeroasele compromisuri cu care se confruntă automobilele electrice care sunt create pe platforme concepute inițial pentru a găzdui automobile cu motor cu ardere internă.

Ca urmare a dezvoltării pe platforma E-GMP, EV6 are un spațiu interior de top, o autonomie de 528 km și capacități de încărcare ultra-rapidă de 800 V care le permit clienților să efectueze o încărcare a bateriei de 10 până la 80% în doar 18 minute.

EV6 este primul dintre cele șapte modele electrice dedicate pe care Kia intenționează să le lanseze până în 2026. Crossover-ul 100% electric va juca un rol cheie în planurile companiei de a deveni un furnizor global de soluții de mobilitate sustenabilă.

Sursa: Motor1

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Car of the Year


Cristian Gubandru
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax, parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn, parte ... citește mai mult

Comentarii
Inchide