A fost inaugurată prima staţie de încărcare pentru vehicule electrice dintr-un aeroport din România

Autor: Marius Vișan acum 5 ani Știri auto
A fost inaugurată prima staţie de încărcare pentru vehicule electrice dintr-un aeroport din România

Astăzi a fost inaugurată prima staţie rapidă de încărcare pentru vehicule electrice aflată într-un aeroport din România.

“Grupul Enel a lansat în acest an o nouă divizie de business, denumită E-Solutions, marcând deschiderea faţă de oportunităţile care decurg din transformarea sectorului energetic şi din noile tehnologii. Unul dintre segmentele cheie ale acestei divizii este mobilitatea electrică şi suntem mândri să lansăm acest proiect în România, împreună cu Aeroportul Timişoara Traian Vuia, cu care împărtăşim aspiraţiile pentru inovaţie şi sustenabilitate”, a declarat Michele Abbate, Director General al Enel Energie şi Enel Energie Muntenia.

“Considerăm că cererea pentru vehiculele electrice este în continuă creştere, de aceea am decis să amplasăm această staţie de încărcare în incinta Aeroportului Internaţional Timişoara. Acest serviciu  suplimentar oferit cu sprijinul Enel Energie, demonstrează grija şi respectul pentru mediul înconjurător, dar şi o viziune asupra viitorului şi a mobilităţii urbane”, a declarat Iulian-Daniel Idolu, Directorul General al Aeroportului Internaţional Timişoara.

Staţia de încărcare oferă posibilitatea de a alimenta 3 vehicule electrice simultan. În funcţie de vehicul,  staţia poate încărca 80% din baterie într-un interval mediu de 30 de minute folosind alimentarea prin curent continuu, iar pentru cele două linii de curent alternativ durata medie este de 3-4 ore.

Până în vara anului viitor, utilizatorii de vehicule electrice vor putea încărca vehicule în mod gratuit.

 Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006, când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian

Comentarii
Inchide