A fost inventată casca de protecţie invizibilă

Autor: Adrian Mihălţianu 08 nov. 2013 Știri auto

Două femei din Suedia, pe numele lor Ana Haupt şi Terese Alstin, au inventat un dispozitiv care poate înlocui casca de protecţie pentru biciclişti, dar fără a arăta ca o cască de protecţie. Altfel spus, avem de-a face cu casca de protecţie invizibilă.

Chiar dacă pare o glumă, casca invizibilă există cu adevărat şi poate fi cumpărată cu bani adevăraţi, nu cu bani de Monopoly într-un vis umplut cu rodul imaginaţiei unor copii de zece ani.

Da, fata asta poartă o cască

Mai exact, această cască invizibilă se prezintă sub forma unui colier supradimensionat care se poartă la gât, iar atunci când senzorii încorporaţi în dispozitiv detectează că s-a produs un accident, un airbag care urmează forma capului e declanşat automat, astfel încât biciclistul să nu fie rănit la cap.

Potrivit site-ului oficial, casca Hövding a fost testată alături de alte 12 căşti de biciclist, iar rezultatele au arătat că Hövding oferă o protecţie de trei ori mai bună decât toate celelalte căşti din test.

E o invenţie interesantă, care oferă o alternativă la căştile de protecţie urâte. Singura problemă este preţul – o cască Hövding costă, potrivit magazinului oficial, nu mai puţin de 399 de euro.

Video:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide