A fost lansat cel mai puternic Duster de serie din istorie. Pe ce piață este disponibil SUV-ul?

Autor: Mihai Morcovescu 08 mart. 2022 Știri auto

Dacia Duster este unul dintre cele mai bine vândute SUV-uri de mici dimensiuni comercializate pe piața europeană. De acum, modelul va beneficia de o versiune echipată cu un motor pe benzină care produce aproape 200 de cai-putere. Practic, vorbim despre cel mai puternic Duster de serie care a fost construit în scurta sa istorie de 12 ani.

Cel mai puternic Duster oferă 170 CP

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Succesul de piață de care se bucură Duster se datorează în mare măsură prețului său accesibil. De asemenea, performanțele sale extraordinare în regim de off-road fac din el una dintre cele mai bune opțiuni disponibile pe piață.

Departe de Europa, și anume în Brazilia, SUV-ul este comercializat sub sigla Renault. Conform strategiei de vânzări aplicabilă fiecărei piețe, producătorul francez îl adaptează la cerințele și caracteristicile pieței din această țară.

De aceea, gama oferită în Brazilia include cea mai puternică versiune de serie Duster produsă vreodată. Aceasta folosește un motor pe benzină 1.3 TCe cu tehnologie Flex, care produce 170 CP și 270 Nm de cuplu.

Propulsorul este conectat la o transmisie automată X-Tronic cu șase trepte și la o configurație cu tracțiune pe puntea față. În aceste condiții, modelul poate sprinta de la 0 la 100 km/h în 9,2 secunde și atinge o viteză maximă de 190 km/h.

Una dintre caracteristicile-cheie ale acestui motor este aceea că poate funcționa și pe bază de etanol. Acesta este un combustibil foarte popular pe piața braziliană.

Motorul 1.3 TCe este același utilizat de Renault Arkana și Captur. Bagajul de putere disponibil pe cele două modele este cu 10 CP mai mic din cauza normelor de poluare din Brazilia.

Versiunea nu va ajunge și în Europa

Cel mai puternic Duster disponibil în Europa este propulsat de clasicul benzinar 1.3 TCe de 150 CP și 250 Nm. Unitatea este asociată unei cutii de viteze automată EDC cu dublu ambreiaj cu șase trepte.

Puterea este trimisă transmisă către puntea față. Cu aceste resurse, Duster poate accelera de la 0 la 100 km/h în 9,7 secunde și atinge o viteză de vârf de 199 km/h.

În acest moment nu există planuri de a oferi în Europa Duster într-o versiune de motorizare similară cu cea din Brazilia. Reglementările exigente privind emisiile de carbon îi împiedică pe cei de la Dacia să-și îmbogățează oferta Duster cu un motor care depășește 150 CP.

Sursa: Motor.es

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Renault


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide