A fost reluată circulaţia pe podul Străuleşti din Capitală

A fost reluată circulaţia pe podul Străuleşti din Capitală

Autor: Cristian Agatie acum 9 luni Știri

Consolidarea şi reabilitarea podului Străuleşti, din Capitală, au fost finalizate, iar circulaţia rutieră în zonă a fost reluată, de joi, după lucrări care au durat un an, anunţă primarul general, Gabriela Firea.

Potrivit primarului general Gabriela Firea, consolidarea şi reabilitarea podului Străuleşti s-au finalizat în termen, după 12 luni, iar de joi a fost reluată circulaţia rutieră în zonă.

„Deşi tranzitat de sute de autovehicule zilnic, acest pod nu fusese niciodată consolidat, ci doar în urmă cu zece ani, iar anul trecut, o parte din zidul de susţinere s-a surpat, împreună cu trotuarul şi o porţiune din prima bandă de circulaţie, ceea ce reprezenta un adevărat pericol atât pentru maşini cât şi pentru pietoni. Am decis de urgenţă consolidarea şi reabilitarea acestui obiectiv de infrastructură şi iată că acum, aşa cum am promis, redăm circulaţiei rutiere şi pietonale un pasaj sigur şi modern”, a scris Gabriela Firea pe pagina sa de Facebook.

Lucrările de consolidare şi reabilitare ale podului Străuleşti, care supratraversează Lacul Griviţa, pe DN 1A şi care face legătura între Bucureşti şi Ilfov (Mogoşoaia), au început în luna octombrie 2018. S-au făcut lucrări la suprastructura şi infrastructura podului, la elementele de rezemare, la calea de rulare, trotuare, rosturi de dilataţie, sisteme de scurgere a apelor, parapeţi, borduri si rampe de acces.

Valoarea totală a lucrărilor este de aproximativ 630.000 de euro.

 Comentarii
Inchide