A găsit o Volga din 1989 cu nici 1000 de kilometri la bord. Ce a descoperit în portbagaj?

Autor: Elena Luchian 31 dec. 2019 Știri auto

Un vlogger celebru pentru mașinile pe care le găsește abandonate, Roma-Urraco, a făcut recent o descoperire interesantă. O Volgo din 1989. Nimic special până acum. Dar când a deschis portbagajul, nu i-a venit să creadă.

Intră în galeria foto

Roma-Urraco a găsit Volga veche, de 30 de ani, având la bord doar 844 de kilometri. Mașina fusese abandonată într-un garaj din Ucraina. Șeful poliției dintr-un orășel o primise drept cadou de pensionare. Acesta nu o scotea prea des din garaj, pentru că prefera să folosească aproape zilnic un VAZ 2106. Volga GAZ-2410 era doar pentru ocazii speciale.

Vopseaua originală nu a fost mâncată de rugină datorită faptului că a fost tratată cu o soluție specială anti-corozivă.

Când a deschis portbagajul mașinii, vlogger-ului nu i-a venit să creadă. Se  aflau acolo patru lăzi cu sticle de vodcă Russkaia, care se comercializa în anii ’80, și câteva pachete de țigări Vatra.

În garaj se aflau și mai multe piese de rezervă pentru mașină, dar și o casetă a trupei Katz, oferită de producător pentru testarea sistemului de sonorizare cu care este echipat modelul.

Volga GAZ-2410 a fost produsă în perioada 1985-1992. 417.481 de unități au văzut lumina zilei. Era prima Volga la care aveau acces oamenii de rând. Modelul fusese rezervat exclusiv membrilor de partid.

Sub capota modelului, se regăsește unitatea de 2,4 litri pe benzină, cu 100 de cai putere, cuplată la o transmisie manuală cu patru trepte.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:Comentarii
Inchide