A început lărgirea bulevardului Prelungirea Ghencea. Primăria demolează construcţiile din zonă

Autor: Cristian Agatie 19 sept. 2019 Știri auto
A început lărgirea bulevardului Prelungirea Ghencea. Primăria demolează construcţiile din zonă

Mai multe excavatoare ale Muncipalităţii erau prezente miercuri pe Prelungirea Ghencea, în apropiere de intersecţia cu Strada Braşov, pentru demolarea construcţiilor aflate pe terenurile expropriate de Primăria Capitalei.

Este vorba de peste 500 de parcele care au fost expropriate de către PMB pentru supralărgirea bulevardului Prelungirea Ghencea. Primele imobile care au fost puse la pământ sunt mai multe depozite, magazine, dar şi câteva locuinţe. Potrivit Primăriei, exproprierile se vor face doar pe partea stângă pe sensul de mers dinspre Ghencea spre Centură.

Proiectul presupune lărgirea şi modernizarea bulevardului Ghencea pe o lungime de 6 km, începând de la capătul tramvaiului 41 şi până la Şoseaua de Centură. Noua arteră va avea câte două benzi pe sens, linie de tramvai în zona mediană, piste de biciclete, trotuare cu o lăţime de 6 m, spaţii verzi între trotuar şi partea carosabilă (3m).

Potrivit Primăriei Capitalei, se va realiza, de asemenea, un nod intermodal (tramvai 41, autobuze şi microbuze ale liniilor preorăşeneşti) şi o parcare de tip Park&Ride cu o capacitate de 300 de locuri, ce poate fi extinsă până la 500 de locuri într-o dezvoltare ulterioară.

„O investiţie asteptată de 20 de ani. Am semnat contractul pentru obiectivul de investitii Penetraţie Prelungirea Ghencea – Domneşti şi Supralărgire Bulevardul Ghencea. Lucrările vor începe chiar de luni, 9 septembrie, iar durata executiei contractului este de 24 de luni”, anunţa Gabriela Firea la începutul lunii septembrie.

Proiectul propus se va corela cu Nodul Rutier de la Domneşti care se afla sub coordonarea CNAIR, prin care se realizează legătura cu Centura Bucureşti.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult
Pro Motor

Comentarii
Inchide