A înnebunit Safety Car-ul de la Formula 1! Imaginile pe care FIA nu vrea să le vezi

Autor: David Andrei 18 dec. 2020 Știri auto

“A înnebunit Safety Car-ul”, a fost reacția celor care au văzut imaginile. Mașina de siguranță din Formula 1 a făcut o demonstrație de forță pe circuitul din Bahrein,

GALERIE FOTO

Safety Car-ul de la Formula 1 s-a dat în spectacol în Bahrein. Pilotul a făcut un tur de circuit în forță. Cu tribunele goale, Bernd Mayländer a făcut derapaje controlate în virajele pistei cu o lungime de 5,412 kilometri. În imagini, se pot observa discurile de frâne incandescente. “Ai lăsat bucăți din anvelope pe asfalt. Treci pe la boxe!”, l-au sfătuit în glumă cei care au văzut filmarea.

Mayländer nu știa că-l așteaptă o duminică grea. Pilotul Romain Grojean avea să lovească parapetul în primul tur, iar mașina lui urma să se rupă în două și să ia foc.

Safety Car-ul din Formula 1 este furnizat de Mercedes-AMG și este cel mai puternic care a existat vreodată în Marele Circ. Este un GT R cu motor V8 biturbo de 4.0 litri, care dezvoltă 585 de cai putere. Supercar-ul german are nevoie de 3,6 secunde pentru a accelera de la 0 la 100 km/h și atinge o viteză maximă de 318 km/h. Mașina, dezvoltată în “Iadul verde” de la Nurburgring, beneficiază de un șasiu calibrat special și de elemente de aerodinamică activă.

Cu toate acestea, septuplul campion mondial Lewis Hamilton, care se întâmplă să fie cel mai des în spatele Safety Car-ului, are mereu nemulțumiri la adresa AMG-ului. “Merge prea încet”, îi spune britanicul inginerului său de curse, Peter Bonnington. (vezi video mai jos)

Cine este Bernd Mayländer, pilotul de Safety Car?

Profită din plin de aceste resurse impresionante Bernd Mayländer. Pilotul german care se află la volanul Safety Car-ului are 49 de noi și conduce mașina de siguranță din Formula 1 de 20 de ani.

În aceste două decenii a lipsit o singură dată. S-a întâmplat la Marele Premiu al Canadei, în anul 2000. A fost forțat atunci să ia o pauză din cauza unei fracturi suferite la picior după ce a sărit un gard. “Am vrut să o iau pe scurtătură ca să ajung de la padocuri la hotel mai repede”, povestește germanul, amuzat acum de incident.

Mayländer și-a trecut în palmares o victorie în cursa de 24 de ore de la Nurburgring cu un Porsche 911 GTR3-R în anul 2000 și o victorie în DTM în 2001.

VIDEO:

VIDEO 2 (bonus):

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide