A intrat în vamă cu un Tiguan pe platformă și a plecat fără el. Șoferul se jură că e nevinovat

Autor: George Cristea 21 nov. 2020 Știri auto

Un tânăr care transporta un Volkswagen Tiguan pe platformă a rămas fără el după ce a trecut prin vama Albița. Polițiștii au confiscat mașina care nu avea drept de a părăsi teritoriul Germaniei, dar șoferul se jură că este nevinovat.

Intră în Galeria FOTO

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa au descoperit la controlul de frontieră şi reținut pentru continuarea cercetărilor un autoturism fabricat în 2018, pentru care proprietarul acesteia, o firmă de leasing din Germania, nu permite părăsirea teritoriului U.E.

„În data de 18 noiembrie a.c., în jurul orei 18.15, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, V.A., cu dublă cetăţenie, română şi R. Moldova, în vârstă de 29 de ani, care conducea un autovehicul marca Mercedes, ce tracta o remorcă tip platformă, pe care transporta un autoturism marca Volkswagen Tiguan, înmatriculat în Germania, an de fabricaţie 2018”, se arată într-un comunicat al Poliției de Frontieră.

Tiguan pe platformă, confiscat în vama Albița

Existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a autovehiculului transportat, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, prin intermediul ofiţerilor Frontex, ocazie cu care au constatat că acesta aparţine de drept unei firme de leasing din Germania. Reprezentanţii firmei au transmis că autoturismul în cauză nu are dreptul de a părăsi teritoriul U.E., iar autorităţile competente din Germania au introdus în bazele de date o alertă în vederea confiscării mijlocului de transport.

Ca de obicei în astfel de situații, bărbatul a declarat că el doar trebuia să asigure transportul autoturismului şi nu are cunoștință despre faptul că acesta este semnalat furat sau implicat în vreun litigiu. Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de furt, iar autoturismul, în valoare de 120.000 de lei, a fost reținut în vederea continuării cercetărilor.

Este interesant că cele mai multe mașini confiscate de polițiștii de frontieră sunt descoperite pe sensul de ieșire din țară. Aparent, nimic nu i-a împiedicat pe cărăușii de mașini furate să intre cu acestea în România. De regulă, cele mai multe mașini furate sunt descoperite în punctele de trecere de la frontiera de est sau de nord – cu alte cuvinte la părăsirea teritoriului Uniunii Europene.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Poliția de FrontierăComentarii
Inchide