A strănutat la volan și a provocat un accident grav în Austria

Autor: George Cristea 15 sept. 2020 Știri auto
A strănutat la volan și a provocat un accident grav în Austria

Pare incredibil, dar un banal strănut îți poate pune viața în pericol atunci când se produce în timp ce conduci o mașină. Un șofer român a strănutat la volan și a provocat un accident grav în Austria.

Pentru șoferul român de 45 de ani a fost un moment de coșmar. Acesta a strănutat în timp ce conducea un autotren pe un pod din Austria. În urma acestui gest banal, șoferul a pierdut controlul volanului, iar mașina condusă de acesta s-a răsturnat de pe pod în albia unui pârâu. Accidentul s-a petrecut la finalul săptămânii trecute în Mortschach, localitate montană din Carintia. Din fericire, românul a scăpat fără nicio rană serioasă, însă camionul a fost distrus total, potrivit presei locale.

„Vineri, în jurul orei 12:30, un șofer român de 45 de ani a pierdut controlul volanului camionului din cauza unui strănut și a lovit o bară de protecție pe Grossglockner Strasse din Mörtschachpe, care a rupt-o complet. Ca rezultat, camionul s-a răsturnat și a căzut pe o parte în albia pârâului”, precizează poliția austriacă într-un comunicat.

14 persoane au făcut parte din echipajul de salvatori care l-au eliberat pe român din cabina camionului. Strada pe care s-a produs accidentul a fost închisă circulației timp de o oră, pe timpul derulării cercetărilor și a operațiunii de salvare.

A strănutat la volan: De ce este periculos strănutul la volan?

În funcție de intensitatea strănutului, corpul șoferului poate fi zguduit violent în timpul expulzării explozive a aerului din plămâni. În plus, situație este deja mai gravă pentru că reflexul natural este de a închide ochii când strănuți. La viteză de autostradă, un şofer care strănută poate parcurge 15 metri cu ochii închişi. În aceste condiții, premisele producerii unui accident sunt foarte palpabile. În plus, dacă strănută, îşi suflă nasul sau îşi iau ochii de la drum ca să caute o batistă, riscul unui accident creşte masiv.

Acesta nu este singurul accident bizar întâmplat recent. În urmă cu trei săptămâni, o șoferiță a răsturnat mașina într-o poziție nefirească lângă Cetatea Enisala. Accidentul a fost cu atât mai greu de explicat cu cât asfaltul era perfect și nicio altă mașină nu mai trecea pe șosea în momentul accidentului. Să fi strănutat șoferița? Imposibil de dovedit.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Kronen Zeitung



Comentarii
Inchide