Abarth F595 Speciale: ediție limitată disponibilă doar online

Autor: Mihai Morcovescu 29 dec. 2021 Știri auto

Italienii de la Abarth au lansat o ediție limitată F595 Speciale, care va putea fi comandată exclusiv online. Modelul derivat din modelul F595 lansat în vară va fi produs în numai 165 de exemplare.

Numărul de unități reprezintă numărul de „cai-putere” pe care îi dezvoltă motorul 1.4 T-Jet. Este același propulsor turbo de pe monoposturile care aleargă în Formula 4. De aici și inițiala F în denumirea mașinii.

Interior „Total Black”

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Până în 2024, toate modelele Abarth vor deveni electrice. Până atunci, însă, compania italiană mai lansează câte o ediție specială a modelului 500. Cea mai nouă dintre ele este acest F595 Speciale.

Noul model ce poartă emblema scorpionului este oferit atât în versiune hatchback, cât și cabrio cu soft-top. Kit-ul estetic al lui Abarth F595 Speciale include un set de jante „Formula” de 17 inch. Acestea sunt finisate în negru mat pentru a se asorta cu nuanța de gri Record a caroseriei.

Pachetul este completat de oglinzi exterioare cu carcasă vopsită în galben. Aceeași culoare se mai regăsește la nivelul etrierelor de frână, a splitter-ului frontal și a difuzorului de aer. Spre comparație, pe modelul F595, italienii au folosit inserții în nuanța Albastru Rally.

La interior, regăsim tapițerie „Total Black” cu finisaj negru mat pentru planșa de bord și sistem infotainment Uconnect NAV cu ecran tactil de 7 inch. Echiparea standard mai include sistemul „Urban Pack”, care include senzori de parcare, pentru aprinderea automată a luminilor și de ploaie.

Motor turbo 1.4 T-Jet

Abarth F595 Speciale este animat de motorul 1.4 T-Jet de pe monoposturile din Formula 4. Acesta produce 165 CP și 230 Nm de cuplu, disponibili încă de la 2.250 rpm. Valorile de performanță sunt adecvate segmentului pentru sportiva italiană. Viteza de vârf este de 218 km/h , iar sprintul 0-100 km/h se realizează în 7,3 secunde.

Alte caracteristici ale lui F595 Speciale sunt suspensiile Koni FSD, frânele Abarth cu discuri perforate, turbina Garrett supradimensionată și sistemul de evacuare Record Monza Sovrapposto cu două terminații duble suprapuse.

Noul Abarth F595 Speciale este disponibil pentru comandă doar online. Doritorii trebuie să acceseze website-ul www.abarth.it, pentru a-și configura mașina. Pentru rezervarea acesteia trebuie achitat un avans de 500 de euro, iar ulterior va fi plătită diferența până la 24.950 de euro atâta cât costă mașina.

Sursa: Abarth

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Abarth


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide