Abia inaugurat, Podul Ciurel le dă bătăi de cap locuitorilor din zonă

Publicat: 19 09. 2020, 18:28
Actualizat: 19 09. 2020, 18:29

Abia inaugurat sâmbătă dimineața, Podul Ciurel le dă deja bătăi de cap locuitorilor din zonă. Problema este că cei care locuiesc în zona podului, pe malul stâng al Dâmboviței, nu mai pot ieși în șoseaua Virtuții decât ocolind pe la Piața Crângași.

Intră în Galeria FOTO

Marius Popescu locuieşte din 2016 în complexul 20 Residence, de lângă pasaj. Spune că inaugurarea aduce mai multe probleme traficului din zonă, decât rezolvă.

„Eu de exemplu am nevoie foarte des să plec în direcţia A1, ceea ce înseamnă un ocol de 5 kilometri, care astazi a fost de vreo 10-15 minute, dar nu vreau să mă gândesc în timpul săptămânii când va fi aglomerat. Nu ştiu dacă aţi mers până acolo, se opreşte efectiv într-un câmp, se întoarce, s-a distrus absolut tot traficul care şi aşa era cum era prin aceasta zona”, şi-a exprimat nemulţumirea bucureşteanul într-o intervenție pentru Mediafax.

Podul Ciurel le dă de bătăi de cap şi şoferilor care vor să meargă spre Crângaşi

„În momentul ăsta s-a deschis pasajul şi pentru noi este o reală problemă pentru că de aici din complex putem ajunge doar pe Splai. Din Splai este un ocol foarte mare până în Piaţa Crângaşi. Practic, ca să ajungem în Crângaşi sau în Militari ar trebui să ne întoarcem, să trecem prin intersecţia din Crângaşi, care de obicei e foarte aglomerată”, a spus locatara.

Lucrările la Podul Ciurel au început în 2010 şi aveau ca deadline anul 2014. Inaugurarea a întârziat 6 ani, dar a avut loc exact în luna alegerilor. Aşa cum arată proiectul realizat în 2006, pasajul trebuia să continue spre vest cu un drum expres de 8,4 kilometri, până la A1. Până atunci, pasajul rămâne doar cel mai scump viraj la stânga din România, după cum l-au botezat deja unele voci, de ajutor doar şoferilor care vin de pe Şoseaua Virtuţii şi intră pe Splaiul Independenţei şi celor care parcurg traseul în sens invers.