S-a deschis circulația pe Podul Ciurel. Polițiștii recomandă atenție maximă în zonă

Autor: George Cristea 19 sept. 2020 Știri auto

Sâmbătă dimineața, de la ora 7:00, s-a deschis circulația pe Podul Ciurel. Polițiștii recomandă atenție maximă în zonă, dat fiind că a fost reconfigurată intersecția dintre Splaiul Independenței și Șoseaua Virtuții.

Intră în Galeria FOTO

Principala schimbare este pentru cei care circulă dinspre Piața Crângași și care doresc să intre pe Splaiul Independenței pe sensul spre Grozăvești. Astfel, sensul de făcut la stânga a fost desființat, iar accesul se face prin breteaua din zona reprezentanței Ford.

Astfel, se va putea circula dinspre centrul Bucureștiului, pe direcția principală (pe Pasajul Ciurel), atât spre pasajul Lujerului cât și spre Piața Crângași, prin coborârea pe Șoseaua Virtuții folosind bretelele corespunzătoare.

„Se va asigura relația către centrul orașului dinspre cartierul Militari, prin Șoseaua Virtuții sau prin Strada Amilcar Săndulescu, către Splaiul Independenței – Pasaj Basarab, accesând bretelele aferente. De asemenea, se menține pe Șoseaua Virtuții dinspre Lujerului relația dreapta, actuală, spre Splaiul Independenței – Pasaj Basarab. Va fi interzis pe Șoseaua Virtuții – intersecția Virtuții-Splai, sens Crângași – Lujerului, virajul la stânga spre Splaiul Independenței, traficul fiind preluat de breteaua Nodului, adiacentă reprezentanței Ford”, se arată într-un comunicat al Brigăzii Rutiere.

S-a deschis circulația pe Podul Ciurel. Când va fi realizată legătura cu Autostrada A1?

Totodată, polițiștii le recomandă conducătorilor de autovehicule să circule cu prudenţă, să adapteze în permanență viteza la condițiile meteo-rutiere, să păstreze o distanță suficientă pentru a putea frâna în condiții de siguranță și să respecte semnalele și indicațiile poliţiştilor rutieri.

Deschiderea circulației pe Podul Ciurel a fost anunțată de joi de primarul general Gabriela Firea printr-o postare pe Facebook. Sâmbătă, Firea a revenit cu o nouă postare, în care anunță ce se va întâmpla cu străpungerea spre Autostrada A1, care ar trebui să dea un sens podului de la Ciurel. Potrivit primarului Capitalei, de la nodul Virtuții la Autostrada A1 va fi construit un drum expres.

„Începând din această dimineață, bucureștenii pot circula pe Ciurel (1 pod hobanat peste Dâmbovița, 3 pasaje supraterane și 9 bretele rutiere) care simplifică foarte mult legătura dintre cele două artere – Șoseaua Virtuții și Splaiul Independenței. În etapa a doua a investitiei, pentru care sunt aprobate atât proiectul tehnic, cât și culoarul de exproprieri, se construiește drumul expres între Nod Virtuții și Autostrada A1”, a scris pe Facebook Gabriela Firea. Aceasta nu a oferit mai multe detalii despre proiect șo nici nu a avansat un termen de finalizare.

„Pentru continuarea lucrărilor, avem deja semnat contractul de proiectare și execuție. Am încheiat prima etapă – acest pod hobanat peste Dâmbovița de la Ciurel-Nod Virtuții – urmează alte două care fac legătura de la Nod Virtuții până la Centura Capitalei și apoi de la Centura Capitalei până la Autostrada A1” – a spus și consilierul Primarului General, Marius Coaje.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide