ACAROM (Asociația Constructorilor de Automobile din România) şi-a desemnat noua conducere

Autor: Marius Vișan 01 oct. 2020 Știri auto
ACAROM (Asociația Constructorilor de Automobile din România) şi-a desemnat noua conducere

ACAROM și-a desemnat conducerea asociației pentru următorii 3 ani. Astfel, companiile membre ale Asociației Constructorilor de Automobile din România, reprezentanți ai celor doi constructori de autoturisme, Automobile Dacia şi Ford România, fabricanţi de componente auto, companii de cercetare-dezvoltare, universităţi tehnice şi alţi furnizori de servicii auto din toată ţară, au ales prin vot electronic Consiliul Director al asociației, structura executivă asociației compusă din 11 persoane:

-Christope Dridi – Director General Automobile DACIA
-Ian Pearson – Director General FORD România
-Adrian Sandu – Secretar General ACAROM
-Silviu Badea – Director General GIC Pitești
-Bogdan Cocian – Director General ELBA Timișoara
-Sorin Poteraș – Director General Schaeffler România
-Dumitru Radu – Director General Ronera Rubber Pitești
-Nicolae Movileanu – Director General Delta Invest Mioveni
-Radu Caraivan – Director General Componente Auto Topoloveni
-Dumitru Chirlesan – Rector Universitatea din Pitești
-Cristian Nevzoreanu – Reprezentant Renault Technologie România

Consiliul Director ACAROM și-a desemnat Președintele asociației în persoană domnului Christophe DRIDI – Director General Automobile DACIA. Totodată în urmă consultărilor, Ian PEARSON Director General FORD România și Silviu BADEA Director General Grupul Industrial de Componente Pitești au fost desemnați Vicepreședinți ai ACAROM.

ACAROM va acționa pe 5 axe

„Sunt onorat de desemnarea mea că Președinte al celei mai importante asociații a industriei auto din România și țîn să le mulțumesc pe această cale firmelor membre precum și colegilor din Consiliul Director ACAROM pentru încrederea acordată. Sectorul auto traversează o perioada interesantă, cu multe provocări și posibile schimbări la orizont. Trebuie să ne asigurăm că industria auto va avea în România o evoluție viitoare pozitivă. Sunt convins că numai printr-un dialog continuu cu autoritățile locale și naționale, cu toți cei implicați, putem atinge obiectivele stabilite de Adunarea Generală ACAROM pe cele 5 axe: Creșterea integrării locale, o piață auto internă reglementată, îmbunătațirea infrastructurii de transport, Educație și Cercetare-Dezvoltare-Inovare modernă, Consolidarea ACAROM că asociație reprezentativă a industriei auto naționale.” a declarat Christophe DRIDI.

ACAROM este asociaţia reprezentativă la nivel naţional a industriei auto din România. Aceasta reunește aproximativ 170 de companii din sectorul auto: cei doi constructori de autoturisme locali, Automobile Dacia şi Ford România, sucursalele locale ale unora dintre cele mai importante companii internăţionale care produc ansambluri sau componente auto, furnizori auto cu capital românesc, prestatori de servicii, entităţi de cercetare-dezvoltare, universităţi tehnice.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:

Sursa foto: ACAROM


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide