Accesorii auto susceptibile a fi contrafăcute, depistate de Poliția Română

Autor: Marius Vișan 08 nov. 2021 Știri auto
Accesorii auto susceptibile a fi contrafăcute, depistate de Poliția Română

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța – Sud Agigea, au descoperit în Portul Constanţa, într-un container sosit din China, peste 200 de accesorii auto, susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unor mărci cunoscute.

În data de 18 octombrie, o echipa comună formată din polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanta Sud Agigea a descoperit, într-un container sosit din China, ce avea ca destinatar o societate comercială de pe raza municipiului Galați, 200 de accesorii de interfață auto cu cablu USB pentru diagnoză, care erau susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală şi cu o valoare de aproximativ 35.000 lei.

Un transport de accesorii auto venite din China a intrat în vizorul polițiștilor

Ulterior, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, iar în data de 5 noiembrie 2021 s-au sesizat din oficiu în vederea întocmirii actelor de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Poliția Română


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide