Accident bizar pe Autostrada A1. Unde a ajuns remorca unui camion?

Autor: David Andrei 21 apr. 2021 Știri auto

Un accident bizar a avut loc zilele trecute pe Autostrada A1. Imaginile au devenit acum virale. Unde a ajuns remorca unui camion? Șoferii profesioniști nu cred explicațiile date de către autorități și îl consideră vinovat pe conducătorul autotrenului.

GALERIE FOTO

Incidentul ciudat a avut loc pe Autostrada A1, la kilometrul 339, în apropiere de Orăștie, pe sensul de mers spre Sibiu. Traficul s-a desfășurat pe banda 1 și pe cea de urgență, pe ambele căi de rulare, ore bune. Banda a doua a fost închisă pe ambele sensuri de circulație, către Sibiu și către Nădlac. Mai multe echipaje au intervenit pentru a degaja partea carosabilă.

Potrivit Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRPD) Timișoara, un autotren alcătuit dintr-un cap tractor și o semiremorcă basculabilă a suferit o explozie de pneu în mers. Șoferul a pierdut controlul vehiculului. În urma acestui incident, bena s-a desprins, s-a ridicat și a rămas agățată de un pod construit peste autostradă.

Remorca desprinsă de capul tractor al unui camion – Explicația nu este plauzibilă pentru șoferii profesioniști

Fotografiile realizate pe timp de noapte arată bena agățată de un pod, în poziție verticală, formând un unghi de 90 de grade cu partea carosabilă. Ulterior, după ce a fost desprinsă de podul în care rămăsese agățată, aceasta a fost fotografiată pe asfalt. Imaginile arată o benă deformată și chiar spartă în părțile laterale, în urma impactului cu podul.

Explicația Direcției Regionale de Drumuri și Poduri nu pare deloc plauzibilă pentru șoferii profesioniști care au văzut imaginile publicate pe pagina de Facebook a instituției.

Aceștia sunt de părere că o explozie de cauciuc nu ar fi fost capabilă se decupleze sistemul benei. Cei mai mulți îl consideră vinovat pe șoferul autotrenului. Și îl acuză pe acesta că ar fi mers cu bena ridicată, un aspect pe care ar fi trebuit să-l observa în oglinzile retrovizoare.

ACTUALIZARE: De la ora 10, se circulă normal.
—————————————————
Circulație cu restricții pe autostrada #A1, la km 339,…

Posted by DRDP Timişoara on Tuesday, 13 April 2021

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: DRPD Timișoara



Comentarii
Inchide