Accident cumplit pe A4: Un TIR cu cereale a lovit un sens giratoriu și a căzut în gol peste 30 de metri

Autor: Cristian Agatie 17 sept. 2021 Știri auto

Sensurile giratorii insuficient semnalizate fac victime în România. Vineri dimineața, un accident cumplit s-a produs pe A4 când un TIR cu cereale a lovit un sens giratoriu și a căzut în gol peste 30 de metri.

Intră în Galeria FOTO

Potrivit informațiilor furnizate de polițiștii de la IPJ Constanța, șoferul TIR-ului nu a observat la timp sensul giratoriu de la ieșirea de pe A4 la intrarea pe podul nou de la Agigea. Mașina a lovit rondul central și a fost proiectată în afara carosabilului, căzând într-o prăpastie.

Potrivit martorilor, mașina a plonjat mai bine de 30 de metri. Impactul a fost atât de violent, încât TIR-ul a fost distrus complet, transformând-se într-o grămadă de fiare la impactul cu solul. Șoferul a rămas încarcerat în cabină și a fost nevoie de o echipă de descarcerare. Bărbatul nu a mai putut fi salvat.

„În această dimineață, în jurul orei 05.00, polițiștii constănțeni au fost sesizați cu privire la producerea unui accident rutier pe A4 – dinspre A2 către DN 39 A (Poarta 9 Port Constanța). În urma cercetărilor, s-a stabilit că un bărbat de 23 de ani a condus un ansamblu de vehicule format dintr-un cap tractor cu semiremorcă, iar la un moment dat a intrat în coliziune cu rondoul unui sens giratoriu, ulterior părăsind partea carosabilă și căzând într-o prăpastie”, se arată într-un comunicat al IPJ Constanța.

Un TIR cu cereale a lovit un sens giratoriu și a căzut în gol peste 30 de metri pe A4. Șoferul nu a mai putut fi salvat

Echipajul de descarcerare al ISU Dobrogea ajuns locul accidentului a scos victima dintre resturile cabinei autotrenului. Cadrele medicale SMURD prezente la fața locului au încercat resuscitarea șoferului, dar fără succes.

Tânărul de 23 de ani care a decedat în accident era din comuna Mihail Kogălniceanu, județul Constanța, anunță Ziua de Constanța. Potrivit jurnaliștilor constănțeni, băiatul își serbase de curând ziua de naștere. Cu numai câteva ore înainte de accident, acesta postase pe Facebook o înregistrare video făcută în timp ce conducea un autoturism.

Nu este prima oară când un sens giratoriu este lovit în plin de șoferi neatenți. În urmă cu trei luni, un TIR a lovit giratoriul de pe E70, în zona comunei Șag din județul Timiș. Construit recent, acesta nu figura pe harta navigației, dar era semnalizat din timp, inclusiv prin indicatoare de limitare a vitezei.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Captură video Youtube / Ziua de Constanța


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide