Accident de proporții provocat de un Tesla Model S care avea activ sistemul Full Self Driving (VIDEO)

Autor: Adrian Somai acum o lună Știri auto

Șoferul unui Tesla Model S a provocat un accident de proporții în statul California din Statele Unite ale Americii chiar de Ziua Recunoștinței, acesta apărandu-se însă susținând că sistemul Full Self Driving (FSD) era activat la acel moment.

Potrivit înregistrărilor video, șoferul unui automobil Tesla Model S schimbă benzile de circulație în mers și apoi încetinește neașteptat, provocând un carambol de proporții. Accidentul a avut loc chiar în mijlocul Zilei Recunoștinței, una dintre cele mai importante sărbători ale anului peste Ocean. Accidentul s-a desfășurat pe Interstate 80, la est de Bay Bridge, în San Francisco, California.

Nu a fost deloc un accident ușor, implicând în total 16 persoane și forțând chiar închiderea unei porțiuni a autostrăzii timp de mai bine de o oră. Două dintre persoanele implicate în accident au fost transportate la spital pentru a primi îngrijiri medicale, una dintre persoane fiind minoră.

Șoferul se apără, dând vina pe sistemul FSD al Tesla

Potrivit InsideEVs, autoritățile susțin că mașina se deplasa cu aproximativ 88 km/h (55 de mile pe oră), atunci când a schimbat banda de circulație pe cea mai indepărtată bandă din stânga, după care a frânat brusc. Acest lucru a provocat un carambol în care au fost implicate alte opt mașini.

Șoferul le-a spus primilor polițiști sosiți la locul accidentului că sistemul de condus autonom Full Self Driving (FSD) era activat la momentul frânarii bruște. Totuși, nimeni nu poate confirma cu adevărat că FSD-ul era activ chiar în acel moment. În plus, chiar dacă era activ, șoferul are obligația de a păstra controlul mașinii în orice situație, indiferent dacă un sistem de condus autonom este activ sau nu. La ora actuală, sistemul Autopilot al celor de la Tesla și tehnologia Full Self Driving se află sub investigația specialiștilor din cadrul NHTSA.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Captura video YouTube - ABC


Adrian Somai
Adrian Somai
Îmi plac mașinile și sunt mereu la curent cu ultimele noutăți din domeniu. Sunt cel mai fericit atunci când călătoresc și am șansa de a cunoaște oameni, obiceiuri și locuri noi din lumea întreagă. Nu am studiat jurnalismul, însă mi-a plăcut dintotdeauna să scriu și să ofer informații ... citește mai mult

Comentarii
Inchide