Accident grav cu 20 de mașini implicate – VIDEO

Autor: ProMotor 15 oct. 2020 Știri auto

Un accident grav a avut loc vineri (9 octombrie), pe o autostradă din Chile. Aproximativ 20 de vehicule au fost implicate.

Cel puțin două persoane au murit și cinci au fost rănite într-o coliziune care a implicat mai multe vehicule, în regiunea chiliană Araucania, au spus oficialii. Printre mașinile implicate se află și TIR-uri, iar motivul accidentului în lanț se pare că a fost ceața foarte densă.

După cum se poate vedea în imagini multe din mașini au fost transformate în mormane de fier, iar unele au luat foc. Cineva a filmat cu drona locul unde s-a petrecut accidentul, iar imaginile sunt șocante.

VIDEO

Recomandări pentru condusul pe timp de ceață

Principala cauza a accidentelor care au loc când afară este ceață constă în neadaptarea vitezei la condițiile de drum. În primul rând, se recomandă adaptarea vitezei de deplasare, această nu trebuie să fie mai mare de 30 de km/h în localități și 50 de km/h în afară localităților pe timp de ceață densă. De asemenea, se recomandă păstrarea unei distanțe aproximativ egale față de bordură/acostament din partea dreapta și de marcajul de separare a sensurilor/benzilor de circulație din partea stânga.

Distanța trebuie păstrată și față de mașină care circulă în față, astfel se va putea evita din timp eventualele situații neprevăzute. Această distanță de siguranță ar trebui să îi ofere șoferului timpul necesar pentru a opri. Se recomandă că această distanță să fie dublă față de distanță necesară pentru oprire. De exemplu dacă pentru oprirea completă a autovehiculului ai nevoie de 50 de metri, distanță față de vehiculul din față trebuie să fie de cel puțin 100 de metri.

În astfel de situații se folosesc și luminile de avarie dacă este nevoie, pentru a face mașina cât mai vizibilă de către ceilalți participanți la trafic.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: NTV Houston / YouTube



Comentarii
Inchide