Accident grav la Galați: un microbuz de persoane a intrat într-un TIR

Autor: ProMotor 03 iun. 2020 Știri auto
Accident grav la Galați: un microbuz de persoane a intrat într-un TIR

Un accident grav s-a produs în această dimineață la Galați. Un microbuz a intrat într-un TIR, șapte persoane fiind rănite în accident.

Accidentul rutier s-a produs miercuri, pe DN 25, la Hanu Conachi, în judeţul Galaţi, pe sensul de mers Galaţi – Tecuci. Şapte persoane au fost transportate la spital în urma accidentului produs, iar victimele sunt conştiente. La faţa locului au intervenit numeroase echipaje de la Poliţie şi ISU, informează reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi.

„Acţionează o autospecială pentru descarcerare de la Secţia de Pompieri Tecuci, un echipaj SMURD tip C si două echipaje SAJ”, au anunţat reprezentanţii ISU Galaţi.

Reprezentanţii Poliţiei au stabilit că accidentul a fost provocat de şoferul microbuzului, care nu a respectat distanţa de siguranță faţă de tirul din faţa sa. Şoferii nu consumaseră alcool, dar poliţiştii vor deschide dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Accident grav la Galați: Care a fost cauza impactului

„Accidentul s-a produs în jurul orei 09.50, în localitatea Hanu Conachi, pe sensul de mers Galaţi -Tecuci. Un bărbat, de 38 de ani, aflat la volanul unui microbuz care efectua transport de persoane, pe ruta Galaţi -Tecuci, nu ar fi păstrat distanţa regulamentară in mers faţă de vehiculul care circula în faţa sa, (ansamblu auto format din cap tractor şi remorcă – tir) şi ar fi intrat în partea din spate a acestuia. În urma impactului a rezultat rănirea conducătorului auto şi a 6 pasageri din microbuz. Aceştia au fost transportaţi la spital pentru îngrijiri medicale. Cei doi şoferi implicaţi în accident au fost testaţi alcoolscopic, rezultatul fiind negativ”, au anunţat reprezentanţii IPJ Galaţi.

Traficul rutier prin zonă este îngreunat. Potrivit Centrului INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române pe DN25 Galaţi – Tecuci, pe raza localităţii Hanu Conachi, în judeţul Galaţi, circulaţia rutieră se desfăşoară pe un singur fir.

Un accident aproape tras la indigo în care a fost implicat un alt microbuz de persoane s-a petrecut acum șase luni la Timișoara, consecințele fiind la fel de grave (vezi foto). Recent, un alt microbuz plin cu români întorși din Franța s-a răsturnat după ce s-a ciocnit cu o mașină.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide