Accident la 240 km/h pe Autobahn. Momentul impactului dintre un VW Golf și o Skoda – VIDEO

Autor: Marius Vișan 06 oct. 2020 Știri auto

Ce se întâmplă când una dintre regulile de bază ale condusului este încălcată? Simplu, se produc accidente care în alte condiţii ar fi putut fi uşor evitate. Însă fiind vorba de Autobahn, unde viteza cu care se circulă este una net superioară oricărui şosele obişnuite, datele ecuaţiei se schimbă.

Pe lângă timpul redus de reacţie, distanţa de frânare necesară pentru oprirea în siguranţă a maşinii creşte vertiginos.

Șoferul unui VW Golf 7 GTI (245 de CP) a vrut să se filmeze în timp ce mașina sa rulează cu viteză pe Autobahn, însă după ce a depășit 230 de km/h în fața lui a apărut o Skoda, iar impactul a fost inevitabil.

La începutul videoclipului vedem cu șoferul din VW GTI circulă cu peste 180 km / h și accelerează pe banda din stânga. La o viteză de 230 km / h, puteți vedea cum o Skoda Rapid vrea să intre pe banda ocupată de VW.

Mai întâi soferul îi dă flash-uri pentru a-l avertiza pe cel aflat în fața sa, după care impactul este inevitabil. A fost evitat totuși un impact din spate, dar nu nu a putut fi prevenită o coliziune laterală.

Din fericire nu au existat victime.

VIDEO

Despre Autobahn, autostrada germană fără limită de viteză

Germania a deschis prima autostradă fără limită de viteză în 1921 pentru a se mândri cu mașinile sale de înaltă performanță. Țara are deja restricții la peste 30% pe cei 13.000 de kilometri de Autobahn. De ceva vreme se discută extinderea restricțiile pe toate autostrăzile.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: YouTube


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide