Accident pe calea ferată. Șoferul nu a oprit la trecerea la nivel

Autor: ProMotor 29 mart. 2021 Știri auto

Un accident mortal pe calea ferată s-a produs în dimineața zilei de sâmbătă, 27 martie, în zona localităţii Şişcani din judeţul Vrancea.

Un pompier a murit sub ochii unei fetiţe de numai zece ani după ce mașina pe care o conducea a fost lovită de tren.

Tragedia s-a produs în jurul orei 07.45, la o trecere la nivel cu calea ferată de pe drumul comunal care leagă DN 2 de localitatea Şişcani, pe linia curentă II, la Sascut – Adjud, km 249+950. În urma incidentului a fost închis gabaritul de liberă trecere și pe linia curentă I Adjud-Sascut. Poliția TF Adjud și ambulanța de la Adjud au fost prezente la fața locului.

Accident mortal pe calea ferată. Șoferul nu a oprit la trecerea la nivel

Bărbatul, angajat al ISU Vrancea, aflat la volanul unui autoturism, în care se mai afla o fetiţă în vârstă de zece ani, nu ar fi oprit la semnalele acustice şi luminoase ale trecerii, iar în momentul în care a pătruns pe calea ferată, maşina a fost spulberată de un tren Regio.

”În jurul orei 07.45, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Vrancea au fost solicitati să intervină la un accident produs la trecerea de cale ferata Șișcani-Adjud. Din nefericire, în urma impactului produs între un autoturism şi trenul InterRegio care circula pe ruta Pașcani-Adjud a rezultat decesul conducătorului auto și rănirea unei minore în vârstă de aproximativ 10 ani. În cauză a fost întocmit dosar penal şi se efectuează cercetări în vederea stabilirii cauzelor şi împrejurărilor care au generat producerea accidentului”, se arată într-o informare a Poliţiei.

Potrivit surselor Club Feroviar, trei trenuri de călători au acumulat întârzieri, după cum urmează: trenul 5412 + 95 min., trenul 1750 + 82 min., trenul 1541 + 67 min. (A.B.).

Astfel de incidente sunt des întâlnite în România. Lipsa barierelor la toate trecerile la nivel cu calea ferată din țara noastră face ca acest tip de accidente să se tot repete.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ISU Vrancea



Comentarii
Inchide