Accident produs la Snagov, în apropierea unui limitator inteligent de viteză. Ce decizie a luat Poliția | VIDEO

Autor: Radu Țuțulan 10 mai 2024 Știri auto

La scurt timp după ce autoritățile au instalat primul limitator inteligent de viteză din România, la Snagov, care se ridică atunci când senzorii indică nerespectarea limitei legale, a avut loc și primul accident.

La începutul acestei săptămâni, în localitatea Ghermănești, din Snagov, a fost dat în folosință primul limitator inteligent de viteză din România.

Acesta a fost montat în apropierea unei școli, unde viteza maximă legală este de 30 km/h.

Primul limitator inteligent de viteză din România

Dispozitivul montat în centrul localității Ghermănești din comuna Snagov, este prevăzut cu senzori. Aceștia scanează viteza cu care se apropie mașinile de trecerea de pietoni.

Dacă șoferii se află în limita legală, adică 30 km/h, limitatorul rămâne coborât în asfalt.

Dacă rulează, însă, cu o viteză mai mare, limitatorul din zona acestei școli se va ridica.

Primul accident, produs la doar o zi după montarea limitatorului de viteză

La doar o zi după montarea acestui limitator inteligent de viteză, a avut loc și primul accident rutier.

Potrivit imaginilor postate pe Facebook de Info Trafic România, șoferul unei mașini care circula cu viteză pare să fi pierdut controlul vehiculului când a văzut limitatorul de viteză.

Nu a putut redresa la timp mașina și a intrat în stâlpii separatori din zona trecerii de pietoni.

Ce decizie a luat Poliția

Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean Ilfov, accidentul s-a produs din cauza vitezei.

La data de 8 mai a.c., în jurul orei 5:09, în zona unde este montat un limitator de viteză inteligent respectiv D.J 101B, la km 23 + 450 din localitatea Ghermănești, s-a produs un eveniment rutier, soldat cu pagube materiale, context în care, un conducător auto în vârstă de 48 de ani, nu ar fi adaptat viteza la condițiile de drum, împrejurare în care a intrat în stâlpii separatori din zona de presemnalizare și delimitare a sensurilor de mers, iar ulterior cu un indicator rutier de pe trotuar. Bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest rezultatul fiind negativ”, a transmis Inspectoratului de Poliție Ilfov, scrie adevarul.ro.

Polițiștii rutieri din Snagov au constatat că șoferul nu a respectat regulile rutier și l-au amendat cu suma de 990 de lei.

VIDEO

Sursa: Info Trafic Romania / Facebook

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Captura video Info Trafic Romania / Facebook


Radu Țuțulan
Radu Țuțulan
Radu Țuțulan este licențiat în Științe Politice, fiind absolvent al Școlii Naționale de Științe Politice și Administrative (SNSPA). Primii pași în jurnalism i-a făcut în 2005, când încă nu terminase liceul. S-a angajat întâi la o micuță redacție de știri tv din București, au ... citește mai mult

Comentarii
Inchide