Accidente grave pe drumurile spre mare și munte. Bilanțul tragic

Autor: Promotor 24 iul. 2021 Știri auto

Două accidente grave au avut loc pe drumurile spre mare și spre munte, sâmbătă, 24 iulie. O persoană a decedat și 13, printre care doi copii, au ajuns la spital în urma evenimentelor rutiere.

GALERIE FOTO

Două accidente grave au trimis mai multe familii la spital. Primul dintre ele a avut loc în această dimineață, pe DN1, între Perșani și Vlădeni.

Potrivit Inspectoratului Județean de Poliție, Brașov, o persoană, aflată la volanul unuia dintre vehiculele implicate în accident, a decedat. Șase au fost rănite. Trei persoane, printre care un copil, au fost transportate la spital. S-a solicitat și intervenția unui elicopter de la Târgu Mureș. Alte trei au primit îngrijiri medicale la fața locului.

Autoritățile au demarat o anchetă pentru a stabili cu exactitate condițiile în care s-a produs accidentul.

Traficul în zonă a fost întrerupt timp de mai multe ore, iar coloanele de mașini pe ambele sensuri de mers s-au întins pe o distanță de câțiva kilometri.

Două accidente grave în aceeași zi în România, șosele însângerate

Cel de-al doilea accident a avut loc în această după-amiază, în jurul orei 16:00, pe DN 39, în zona localității 23 August, din județul Constanța. Mașinile unor turiști s-au lovit frontal.

Șapte persoane adulte și un copil au fost rănite. Una dintre victime, în stare gravă, a fost preluată de un elicopter SMURD și transportată la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța.

Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest. Acesta a arătat că unul dintre șoferi, un tânăr în vârstă de 25 de ani din județul Maramureș, consumase alcool înainte de a urca la volan. Alcoolemia indicată a fost de 0,22 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe numele lui s-a întocmit un dosar penal.

Din primele cercetări rezultă că șoferul băut ar fi tras de volan pentru a evita o coliziune cu un autoturism care oprise în fața sa și  a lovit frontal o mașină condusă de un șofer din Călărași, care circula regulamentar, din sens opus.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ISU



Comentarii
Inchide