Acciza la carburanți va fi redusă. Care vor fi prețurile la pompă

Autor: Cristian Gubandru 23 feb. 2022 Știri auto
Acciza la carburanți va fi redusă. Care vor fi prețurile la pompă

Acciza la carburanți va fi redusă temporar cu 50%, urmând ca prețul la pompă să coboare de la 7 lei în prezent la aproximativ 6 lei, a scris Adrian Câciu, ministrul Finanțelor Publice, pe pagina de Facebook.

Coaliția de guvernare a aprobat mai multe măsuri pentru sprijinirea populației faţă de creșterea tarifelor la energie.

În perioada următoare să fie purtate discuții cu marile companii distribuitoare de carburanți pentru ca prețurile să ajungă la un nivel suportabil pentru români.

Acciza la carburanți va fi redusă la jumătate

„Am propus liderilor coaliției soluția scăderii temporare cu 50% a accizei la combustibil, măsura care ar reduce prețul la pompă imediat cu peste 1 leu.

Propunerea a fost validată în ședința de azi, astfel că, în perioada imediat următoare, vom avea discuții cu Comisia Europeană și marile companii distribuitoare de carburanți pentru ca prețurile la combustibil să fie reduse la un nivel suportabil pentru toți consumatorii, fie ei persoane fizice sau companii.

Am venit la guvernare să luăm măsuri care să protejeze populația și firmele românești de impactul crizei energetice. Aceasta este doar una dintre deciziile care vor constitui pachetul major de soluții ce au ca scop reducerea facturilor energetice și calmarea puseului inflaționist manifestat la acest început de an”, a scris ministrul Finanțelor Publice, pe pagina de Facebook.

Sursa: Adrian Caciu / Facebook

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Cristian Gubandru
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax, parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn, parte ... citește mai mult

Comentarii
Inchide