Acest Mercedes este cea mai scumpă mașină vândută vreodată

Autor: Cristian Gubandru 13 mai 2022 Știri auto

Dacă este adevărat, acest Mercedes Silver Arrow 300 SLR de 142 de milioane de dolari este cea mai scumpă mașină vândută vreodată.

Zvonurile spun că Mercedes-Benz tocmai a vândut unul dintre cele mai apreciate vehicule ale sale cu suma de 142 de milioane de dolari.

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Silver Arrow 300 SLR „Uhlenhaut Coupe” ar fi de aproape trei ori mai scump decât următoarea cea mai scumpă mașină vândută vreodată.

Deși Mercedes-Benz încă nu a confirmat sau infirmat o astfel de vânzare, cei de la Hagerty par convinși că această vânzare s-a întâmplat. Aproximativ 10 persoane au fost invitate să participe la un eveniment privat la Muzeul Mercedes-Benz din Stuttgart pe 6 mai 2022.

Aceste persoane au îndeplinit criteriile pe care Mercedes le-a cerut cumpărătorului căruia îi va vinde în cele din urmă 300SLR. Site-ul Muzeului Mercedes-Benz a anunțat că este închis între 6 mai și 15 mai pentru „un eveniment”.

Un Mercedes mai scump decât un Ferrari

Din nou, dacă se confirmă, acesta este de departe cel mai valoros automobil care a fost vândut vreodată. Următorul cel mai scump a fost un Ferrari 250 GTO din 1962, care s-a vândut cu 48.405.000 de dolari în 2018. În același an a apărut un zvon că încă un 250 GTO a fost achiziționat într-o vânzare privată pentru 70 de milioane de dolari, dar acest lucru nu a fost încă confirmat.

Dacă aceasta este într-adevăr mașina de curse Silver Arrow este unul dintre cele două coupe-uri hardtop create de Mercedes-Benz.

Exemplarul a fost readus în stare de funcționare în jurul anului 2010 și chiar a participat la Festivalul de viteză de la Goodwood. A fost una dintre cele mai puternice mașini de curse ale vremii.

Sursa: Carscoops

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Carscoops


Cristian Gubandru
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax, parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn, parte ... citește mai mult

Comentarii
Inchide