Acesta este cel mai nou sistem de siguranţă auto şi Hyundai este primul constructor care îl oferă – FOTO

Autor: Vlad MIRONESCU 30 mai 2019 Știri auto

Noul Hyundai Santa Fe, lansat în 2018, a obţinut deja 5 stele la testele de siguranţă EuroNCAP şi un premiu SAFETYBEST pentru tehnologia sa Rear Occupant Alert, însă acum coreeni îmbunătăţesc pachetul de siguranţă al SUV-ului cu o dotare oferită în premieră.

După NEXO, noul Santa Fe este al doilea model Hyundai care va fi echipat cu sistemul Blind-Spot View Monitor.

Blind-Spot View Monitor a fost un sistem oferit în premieră în industria auto, când a fost lansat pe modelul NEXO în 2018. Acesta este compus dintr-un sistem de camere laterale care se activează la acţionarea semnalizatorului şi arată şoferului pe un ecran imagini din spate atunci când vrea schimbe banda circulaţie.

Sistemul foloseşte camere cu unghi larg pe ambele laterale ale maşinii şi oferă şoferului o vizibilitate sporită, care nu ar putea fi obţinută prin o oglinză retrovizoare clasică sau prin oglinzile laterale. Această tehnologie sporeşte vizibilitatea şi în condiţii mai dificile de trafic, cum ar fi pe întunerit sau pe timp de ploaie.

Hyundai Santa Fe echipat cu sistemul Blind-Sport View Monitor va fi disponibil în Europa începând din această vară.

Hyundai este primul constructor ca oferă şoferului imagini video de pe ambele părţi ale vehicului.

Ce sisteme de siguranţă oferă Hyundai Santa Fe

Pe lângă cele 5 stele EuroNCAP, a patra generaţie Hyundai Santa Fe oferă şi o serie extinsă de sisteme de siguranţă pentru ocupanţii vehiculului.

Hyundai Sante Fe oferă tehnologia Hyundai SmartSense şi numeroşi asistenţi pentru şofer, cum ar fi Rear Occupant Alert – monitorizează locurile din spate şi avertizează şoferul la plecare dacă sunt ocupate, Rear Cross-Traffic Alert – o altă premieră Hyundai, care monitorizează traficul la ieşirea în marşarier, iar în caz de pericol nu doar avertizează şoferul, ci frânează maşina. Totodată, Safety Exist Assist monitorizează traficul care se apropie din spate şi în caz de pericol încuie temporar uşa pasagerului, pentru ca acesta să iasă din maşină în siguranţă.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide