Acesta este cel mai puternic Trabant scos vreodată la vânzare: motor de 400 CP și sistem NOS

Autor: Bogdan Bârliga 27 feb. 2023 Știri auto

Trebuie să recunoaștem că genul acesta de modificare pentru un Trabant implică un efort susținut pentru că în cea mai puternică variantă modelul produs în Germania de Est dispunea de 45 CP.

Acest Trabant puternic modificat cu un motor de 400 CP și dotat cu un sistem Nitrous Oxide Systems (NOS) tocmai a fost scos la vânzare pe eBay.

Cel mai puternic Trabant

Autoturismele Trabant au fost produse în Republica Democrată Germană între anii 1957 și 1991, iar gama de modele nu fost vreodată concepută pentru performanțe sportive.

Prima generație Trabant avea sub capotă un motor de 499 cmc cu o putere de 17 CP și ulterior a fost introdus un motor de 600 cmc și 23 CP.

Cea mai puternică variantă a fost Trabant 1.1 produs doar pe parcursul unui an și dotat cu un motor de origine VW cu 45 CP.

Modelul scos la vânzare pe eBay a fost modificat în totalitate și doar caroseria mai amintește de versiunea de serie.

Vânzătorul susține că a montat un propulsor de 2,5 litri VR6 utilizat inițial în gama Volkswagen Golf și pentru mai multă putere acest motor a primit și un compresor.

Trabant – ul produs în 1987 cu 99.999km la bord a fost dotat și cu un sistem Nitrous Oxide Systems (NOS) pentru obținerea unui surplus de putere.

La interior au fost montate scaune sport Sparco și un volan de curse Momo, iar mașina a primit modificări structurale importante asociate și cu un roll cage.

Trabant-ul scos la vânzare pe eBay are și un sistem de frânare complet modificat pentru că dotările standard nu ar fi permis oprirea mașinii în siguranță după acest upgrade al motorului.

Vânzătorul cere pentru acest Trabant cu 400 de CP suma de 19.250 de euro și după cum se arată în anunț autoturismul nu poate fi condus legal pe drumurile publice.

Cum arată un Trabant 601 original deținut de un colecționar din România

Un posesor de Trabant 601 și-a păstrat mașina intactă. Nu-l deranjează nici farurile și stopurile mătuite, nici tapițeria roasă. Și anvelopele sunt cele din fabrică. Totul este original.

Acest Trabant 601 a fost fabricat în anul 1981 și când a ajuns în România avea la bord 6.200 de kilometri. Mașina are totul original. Anvelopele sunt cele cu care a ieșit pe porțile uzinei din Zwickau în urmă cu 40 de ani. Chiar și anvelopele sunt originale.

Trabant 601 a fost ultima generație dotată cu motorul de 594 cmc.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: eBay, Promotor


Bogdan Bârliga
Bogdan Bârliga
Bogdan are peste 19 ani de experiență în mass-media (print / online). În trecut a lucrat pentru grupuri de presă precum Finmedia, Realitatea-Cațavencu, Ringier AG și altele. Pe lângă zona editorială a ocupat și funcția de Social Media Manager (administrare conturi multiple de Facebook, Instagram, ... citește mai mult

Comentarii
Inchide