Acesta este Squad, un vehicul electric de oraș cu acoperiș solar

Autor: Cristian Gubandru 16 mai 2022 Știri auto

Squad Mobility prezintă un nou model alimentat cu energie solară. Numit Squad (Solar Quad), vehiculul este o creație a foștilor angajați ai Lightyear, Robert Hoevers și Chris Klok, care și-au imaginat un vehicul alimentat cu energie solară la prețuri accesibile pentru toată lumea.

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Modelul este un vehicul electric cu două locuri care „reduce decalajul dintre mașini și vehiculele cu două roți”, cum ar fi scuterele și mopedele. Are un design cu geamuri mari, uși detașabile, o caroserie cu un panou solar montat pe acoperiș și roți elegante.

Ce autonomie are Squad

Squad Mobility spune că panoul poate oferi până la 12,4 mile (20 km) de autonomie pe zi. Acest lucru este remarcabil, deoarece posesorii de mașini de oraș din Uniunea Europeană călătoresc în medie aproximativ 12 km pe zi.

Deoarece nu puteți conta pe vreme însorită, Squad dispune de pachete de baterii interschimbabile care le permit proprietarilor să schimbe o baterie descărcată cu una care este complet încărcată. Pachetul de baterii poate fi scos pentru încărcare la prize obișnuite de uz casnic. Acestea oferă modelului o autonomie de până la 62 mile (100 km).

Având în vedere că mașina de oraș a fost concepută pentru a fi accesibilă, nu este surprinzător că interiorul este relativ auster. Cu toate acestea, Squad are un grup de instrumente digital și un sistem de control al climei. Modelul are și un suport pentru telefon, astfel încât proprietarii își pot folosi smartphone-ul pentru navigare și infotainment.

În ceea ce privește performanța, nu sunt multe de spus, deoarece modelul are două motoare electrice montate în spate, care produc o putere combinată de 5 CP (4 kW). Nu este mult, dar ar trebui să ofere vehiculului o viteză maximă de 28 mph (45 km/h).

Modelul ar putea fi lansat anul viitor cu un preț de bază de 6.250 euro (6.570 dolari) fără TVA. Compania acceptă în prezent precomenzi și are, de asemenea, planuri să ofere o variantă mai puternică, cu patru locuri, care poate atinge 70 km/h.

Sursa: Carscoops

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Carscoops


Cristian Gubandru
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax, parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn, parte ... citește mai mult

Comentarii
Inchide