Aceste şosele ar trebui să fie deschise la primăvară, însă întâmpină o problemă mare

Autor: Vlad MIRONESCU 27 oct. 2015 Știri auto
Aceste şosele ar trebui să fie deschise la primăvară, însă întâmpină o problemă mare

România are în prezent 280 de kilometri de autostrăzi în lucru, care vor costa circa 6 miliarde de lei, adică 21 de milioane de lei pe kilometru

Radiografia şantierelor de autostrăzi din România la final de octombrie arată că cea mai mare parte a tronsoanelor aflate în construcţie pe plan local au stadii fizice de execuţie de circa 30 – 40%, având ca dată estimată de finalizare anul viitor sau 2017, potrivit datelor furnizate de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR).

VIDEO Testul la care Dacia Logan a ieşi mai bine ca Mercedes C350E

În timp ce un singur tronson se apropie de un stadiu fizic de execuţie de 90%, şi anume lotul al doilea al autostrăzii Timişoara-Lugoj, având reale şanse de a fi deschis circulaţiei chiar anul acesta, adică mai devreme comparativ cu ter­menul contractual de finalizare, în schimb pe sectorul Suplacu de Barcău-Borş nu s-au realizat niciun fel de lucrări de execuţie până acum, deşi contractul a fost semnat încă din luna mai. Tronsonul Suplacu de Barcău-Borş a fost început de americanii de la Bechtel, însă în 2013 contractul a fost reziliat, deşi acest sector de autostradă era terminat pe jumătate, astfel că statul s-a trezit în situaţia în care a fost nevoit să caute noi constructori.

Un tronson avansat este şi cel de mai puţin de 9 kilometri între Gilău şi Nădăşelu, cu un stadiu fizic de execuţie de 62% şi termen de finalizare în aprilie anul viitor.

Citeşte mai departe şi află pe ce se duc 6 miliarde de lei

 

VIDEO Întâiul şofer al Rusiei testează concurentul Daciei Logan

Atenţie, Tesla! Vine Aston Martin electric de 1000 de cai-putere

VIDEO Cum arată noua versiune de top a Daciei Logan – GALERIE FOTO

VIDEO Pilotul automat de pe Tesla oferă senzaţii tari la volan. Elon Musk: În caz de accident, şoferul e responsabil

Europa desenează, China copiază – GALERIE FOTO cu cele mai tari modele copiate de chinezi

EXCLUSIV ProMotor – Cum a pierdut Dacia o licitaţie de 400 de maşini de patrulare ale Poliţiei pentru doar 2,4 lei pe autoturism

Cauciucurile de iarnă, obligatorii înainte de 1 noiembrie. Ce spune Brigada Rutieră

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide