Acestea sunt cele mai ciudate mașini care au la bază modele Dacia

Autor: ProMotor 15 iul. 2020 Știri auto

Marca autohtonă Dacia produce diverse modele pentru a face față mai multor nevoie ale șoferilor români și nu numai. Există modele hatchback, sedan, SUV, van și pick-up.

Pe lângă acestea, ar mai fi și modele derivate, modificate de alte firme, pentru armată, pompieri sau salvare.

Astfel de mașini sunt produse de Romturingia din orașul Câmpulung Mușcel. Firma are ca principal obiect de activitate producția de caroserii pentru autovehicule, vehicule blindate, vehicule speciale pentru transportul combustibilului, încărcături periculoase ADR, vehicule cu destinații speciale, remorci de toate tipurile și, de asemenea, producția și instalarea suprastructurilor pentru mai multe mărci printre care Renault și Dacia.

Dacia Duster pick-up

Pe site-ul lor am găsit câteva modele care arată destul de neobișnuit. Sunt mașini pe care le poți vedea foarte rar pe stradă.

Intră în Galeria Foto

Dacia Duster pick-up, de exemplu, sau Duster echipat cu șenile. Ar mai fi și modelele Duster echipate pentru Armata Română care mai pot fi văzute la parada de 1 decembrie.

Despre marca Dacia

Dacia a luat naștere în 1966 la Colibași (astăzi Mioveni), județul Argeș, având la bază un acord între autoritățile comuniste și producătorul francez de automobile, Renault, ce prevedea asamblarea unui model Renault sub marca Dacia. Construcția Uzinei de Autoturisme Mioveni a început în 1966 și s-a încheiat într-un timp record de doar un an și jumătate.

La 1 iulie 1968, încep testele la cele 217 stații de lucru din uzină, iar pe la august 1968 se testează primul motopropulsor.

La 20 august 1968 se începe producția modelului Dacia 1100, un model sub licența Renault R8; acesta era o berlină cu tracțiune și motor pe spate. Primul automobil ieșit pe poarta fabricii a fost făcut cadou președintelui Republicii Socialiste România de atunci, Nicolae Ceaușescu.

În 1995 Dacia lansează primul model 100% românesc sub numele Dacia Nova.

Din septembrie 1999 Dacia aparține grupului francez Renault.  În 2004 se lansează modelul Logan, un autoturism complet nou. În 2010 a fost prezentat Dacia Duster, primul SUV din istoria acestei mărci. O lună mai târziu, președintele Traian Băsescu devine primul proprietar din România al unui model Duster.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: romturingia.ro



Comentarii
Inchide