Acţionarii Volkswagen dau firma în judecată şi cer despăgubiri de 9,2 mld.euro în scandalul noxelor

Autor: Visan Marian 10 sept. 2018 Știri auto
Acţionarii Volkswagen dau firma în judecată şi cer despăgubiri de 9,2 mld.euro în scandalul noxelor

Compania Volkswagen a fost chemată în judecată luni de investitori, care cer despăgubiri de 9,2 miliarde de euro, spunând că executivii ar fi trebuit să informeze acţionarii mai devreme despre impactul pe care scandalul privind emisiile de gaze l-ar avea asupra companiei, relatează Reuters.

Investitorii au declarat că Volkswagen nu şi-a îndeplinit obligaţia de a informa acţionarii despre impactul financiar pe care l-ar putea avea scandalul asupra companiei, care a devenit public numai după ce Agenţia de Protecţie a Mediului din SUA (EPA) a emis o „notificare a încălcării”, la data de 18 septembrie 2015.

Potrivit agenţiei de ştiri Reuters, părţile implicate caută o compensaţie pentru o scăderea preţului acţiunilor companiei, declanşat de scandalul care a izbucnit în septembrie 2015 şi a costat până în prezent 27,4 miliarde de euro reprezentând sancţiuni şi amenzi.

Acţiunile producătorului auto au pierdut până la 37% din valoare în zilele în care autorităţile au expus probele privind nivelurile ilegale de poluare emise de autovehiculele diesel produse de Wolksvagen.

Citeşte articolul complet în Ziarul Financiar 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult
Ziarul Financiar
Ziarul Financiar

Comentarii
Inchide