Acțiune a Poliției Capitalei pentru depistarea șoferilor care conduc sub influența băuturilor alcoolice sau a drogurilor

Autor: ProMotor 10 apr. 2021 Știri auto

În noaptea de 09 spre 10 aprilie a.c., polițiștii Brigăzii Rutiere au acționat în București pentru combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

De asemenea, polițiștii au verificat și modul în care sunt respectate măsurile stabilite de Legea 55/2020, pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

În cadrul acțiunii au fost aplicate 47 sancțiuni  contravenționale (8 Legea 55/2020), în valoare de peste 18.700 lei și au fost reținute 9 permise de conducere.

Un bărbat în vârstă de 27 de ani a condus un autovehicul pe o stradă din sectorul 5 sub sub influența substanțelor psihoactive (THC-5 “CANNABIS”). În acest context, conducătorul auto a fost  condus la sediul INML în vederea recoltării probelor biologice. În această situație s-a întocmit un dosar penal în conformitate cu prevederile art.336 alin.2 din Codul Penal.

S-au dat amenzi în valoare de peste 18.700 lei

Un bărbat în vârstă de 41 de ani a condus un autovehicul pe o stradă din sectorul 3, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. (0,61 mg/l alcool în aerul expirat). Conducătorul auto a fost condus la sediul I.N.M.L în vederea recoltării probelor biologice, iar în cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală în conformitate cu prevederile art. 335 alin. 1 din Codul Penal.

Un tânăr în vârstă de 29 de ani a condus un autovehicul pe stradă din sectorul 1 sub influența substanțelor psihoactive (THC-5 “CANNABIS”). În acest context, conducătorul auto a fost  condus la sediul INML în vederea recoltării probelor biologice. În această situație s-a întocmit un dosar penal în conformitate cu prevederile art.336 alin.2 din Codul Penal.

Brigada Rutieră organizează permanent astfel de acțiuni pentru menținerea unui climat de siguranță rutieră pe drumurile publice din Capitală. Siguranța dumneavoastră constituie prioritatea instituției noastre.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Poliția Romana



Comentarii
Inchide