Acțiune în forță a polițiștilor: Peste 4.200 de permise reținute

Autor: George Cristea 10 iul. 2020 Știri auto

Acțiune în forță a polițiștilor, pe șoselele din România: peste 4.200 de permise au fost reținute, precum și peste 1.200 de certificate de înmatriculare. Cele mai multe abateri care au dus la reținerea permisului s-au datorat depășirii cu peste 50 km/h a vitezei legale.

Intră în Galeria FOTO

În perioada 26 iunie – 5 iulie 2020, sub coordonarea de specialitate a Direcției Rutiere, polițiștii rutieri (alături de polițiști de ordine publică) au acționat în toată țara pentru prevenirea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave. Astfel, pentru neregulile rutiere depistate în trafic, au fost aplicate 42.785 de sancțiuni contravenționale.

Din totalul acestora, 18.033 au fost pentru depășirea regimului legal de viteză, 2.625 pentru abateri săvârșite de pietoni, 1.545 pentru abaterile săvârșite de bicicliști, 677 pentru depășiri neregulamentare, 604 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice, 390 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor, 325 pentru abaterile săvârșite de căruțași și 304 pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor.

Peste 4.200 de permise au fost reținute: Care au fost cele mai frecvente abateri?

De asemenea, au fost reținute, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, 4.285 de permise de conducere.

Dintre acestea, 1.675 au fost pentru depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime legale admise, 677 pentru depășiri neregulamentare, 604 pentru conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice, 390 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor, iar 304 pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor.

Totodată, au fost retrase 1.205 de certificate de înmatriculare pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau neîndeplinirea unor obligații legale.

În această perioadă, polițiștii rutieri au constatat 735 infracțiuni, din care 557 contra siguranței circulației pe drumurile publice. Dintre acestea, 235 au fost fapte de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, 209 au reprezentat fapte de conducere fără permis, 74 de fapte de punere în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, 20 de fapte de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice și 19 fapte de părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia.

Cei care au rămas fără permis trebuie să știe că au fost introduse noi reguli pentru redobândirea înainte de termen a permisului suspendat.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide