Acţiune umanitară Goodyear

Autor: Oraan Mărculescu 13 dec. 2007 Știri auto

UPDATE:
Caravana umanitară va pleca din Bucureşti, în dimineaţa zilei de 15 decembrie şi va avea ca scop distribuirea de produse de strictă necesitate în satele Chiliile, Glodu-Petcari, Poiana-Pletari, Creveleşti, Budeşti, Ghiocari şi Trestioara. În aceste sate mici din Subcarpaţii Buzăului există comunităţi izolate de civilizaţie, oameni care trăiesc greu, departe de durmurile de acces şi de facilităţile urbane.

Cele şapte sate au un număr total de 814 locuitori, preponderent bătrâni, din care peste 75% trăiesc la limita subzistenţei. Traseul către aceste cătune este destul de anevoios pentru oricine, iar, atunci când plouă sau ninge, până şi drumurile de căruţă devin impracticabile, singurele căi de comunicare a localnicilor cu exteriorul.

Promotor.ro se va număra printre partenerii media care susţin Caravana Goodyear, denumită "Sărbătorile găsesc drum spre casa ta", care continuă tradiţia iniţiată în 2000, de a organiza acţiuni umanitare pentru locuitorii unor comunităţi izolate din România, pentru a le aduce spiritul de sărbători mai aproape.

Caravana umanitară este organizată de Off-Road Adventure România, clubul care s-a ocupat de ultima ediţie a Campionatului Naţional de Off-Road, de la Câmpulung.  Acţiunea se desfăşoară cu sprijinul unor companii importante, precum: Goodyear Dunlop Tires Romania, Fan Courier, Bursa Transport, Binar, SensiDent, Cronus eBusiness, Pepsi.

Practic, acest gen de acţiuni, curentul off-road îşi arată, pe lângă caracterul sportiv, şi laturile umanitară şi utilitară, de cercetare şi recunoaştere, care au stat la baza dezvoltării acestui fenomen, denumit "sportul exploratorilor", necesitând un spirit de echipă desăvârşit şi multă îndemânare şi dedicare.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide