Acţiunile BMW, Volkswagen, Fiat şi Daimler, în creştere după ce Trump şi Juncker au ajuns la un acord comercial ”corect”

Autor: Visan Marian 26 iul. 2018 Știri auto
Acţiunile BMW, Volkswagen, Fiat şi Daimler, în creştere după ce Trump şi Juncker au ajuns la un acord comercial ”corect”

Acţiunile producătorilor auto au crescut după ce preşedintele Donald Trump şi-a potolit avertismentele comerciale cu privire la relaţia cu structura europeană, în urma unei întâlniri cu Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, potrivit Bloomberg.

Astfel, joi la ora 12.30, acţiunile BMW se tranzacţionau la 82,2 euro per acţiune, în creştere cu 3%, la o capitalizare de piaţă de 54,6 miliarde de euro. Acţiunile nemţilor de la Volkswagen se tranzacţionau la 151 de euro per acţiune, în creştere cu 3,6% de la începutul zilei, la o capitalizare bursieră de 77 miliarde dolari.

Declaraţiile paşnice din punct de vedere al viitorului comercial din partea celor doi lideri au dus la creşteri şi la acţiunile altor producători auto. Acţiunile Fiat Chrysler se tranzacţionau la 14,6 dolari per acţiune, în creştere cu 4% de la începutul zilei, în timp ce acţiunile Daimler se tranzacţionau la 59 euro per acţiune, în creştere cu 2%, la o capitalziare de piaţă de 64,5 miliarde de dolari.

Cei doi s-au întâlnit miercuri la Casă Albă şi au decis să renunţe la tarifele cu care se ameninţau, inclusiv la tarifele suplimentare pe importurile producătorilor auto.

„Am avut o zi foarte, foarte mare”, a transmis Trump în conferinţa de presă cu Juncker. „Începem negocierile chiar acum, dar ştim în ce direcţie ne îndreptăm”, aclama Trump.

Trump a anunţat până acum că ar putea impune tarife la importurile producătorilor auto de 25%, pe motivul Securităţuii Naţionale.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult
Ziarul Financiar
Ziarul Financiar

Comentarii
Inchide