Activitatea de înmatriculări este paralizată la Timișoara, după arestarea a 9 agenți

Autor: Cristian Agatie 15 iun. 2021 Știri auto

Activitatea de înmatriculări este paralizată la Timișoara, după arestarea a 9 agenți pentru presupuse fapte de corupție. Aceștia ar fi luat șpagă sume derizorii pentru a înmatricula mașini fără programare.

Intră în Galeria FOTO

Poliția Română este o instituție a contrastelor. Pe de o parte avem polițiști care refuză o șpagă de 12.000 de euro, spre surprinderea multora. Pe de altă parte avem polițiști care își pătează demnitatea pentru numai 20 de lei. Nu are legătură cu funcția, zona țării, nivelul veniturilor sau alte criterii la care te-ai putea gândi. Pur și simplu asta e situația.

Ultimul caz are în centrul unui scandal imens polițiștii de la serviciul de Înmatriculări Timiș, care au fost prinși cu mită la capătul unei anchete anevoioase, desfășurate de Direcția Generală Anticorupție. Este vorba de zece agenți de la SRPCIV Timiș, care ar fi pretins şi primit, prin intermediari, în mod repetat, cu titlu de mită, diferite sume de bani cuprinse între 20 şi 100 de lei. În numai patru luni, aceștia au adunat aproape 100.000 de lei, bani primiți pentru neîndeplinirea îndatoririlor de serviciu, respectiv înmatricularea unor autovehicule fără programare sau prin procesarea mai multor seturi de dosare de înmatriculare auto la o singură programare.

Activitatea de înmatriculări este paralizată la Timișoara. Nouă arestări pentru șpagă la înmatriculare

Potrivit unui comunicat al Direcţiei Generale Anticorupţie, luni dimineaţa au fost duşi la audieri 10 agenţi de poliţie din cadrul SRPCIV – Compartimentul Înmatriculare şi Evidenţă a Vehiculelor Rutiere Timişoara, suspectaţi de săvârşirea mai multor infracţiuni de luare de mită.

Din cercetări a rezultat că, pe parcursul a numai 4 luni, în perioada ianuarie – mai 2021, aceştia ar fi pretins şi primit, prin intermediari, în mod repetat, cu titlu de mită, diferite sume de bani cuprinse între 20 şi 100 de lei, totalizând aproape 100.000 de lei, pentru neîndeplinirea îndatoririlor de serviciu, respectiv înmatricularea unor autovehicule fără programare sau prin procesarea mai multor seturi de dosare de înmatriculare auto la o singură programare.

Anchetatorii au ridicat mai multe dovezi de la sediul serviciului de înmatriculări și le-au adus aici la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș. Conform surselor, banii erau ascunși în dosarele de solicitare a actelor pentru eliberarea de permise. Astfel, ajungeau direct la cine trebuia. Faţă de 9 dintre inculpaţi, procurorul a dispus reţinerea pe o perioadă de 24 de ore, iar marţi aceştia vor fi prezentaţi Tribunalului Timiş cu propunere de arestare preventivă. Măsura a dus la blocarea activității la Serviciul de Înmatriculări Timiș.

„În prezent, activitatea de la înmatriculări este închisă, noi sperăm ca în cel mai scurt timp să reluăm activitatea, poate chiar mâine” a declarat pentru Digi24.ro Dinu Leiba, șef al Serviciului de Înmatriculări Timiș.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide