Adevărul din spatele anunţului: Vând avion de luptă Su-35. Atinge 2390km/oră, dar ”nu mai are rachete”

Autor: ProMotor 21 apr. 2016 Știri auto

 


Povestea are loc în aprilie 2016. Atunci un avion de tip Suhoi SU-35 a fost scos la vânzare pe un site din Republica Moldova la preţul de 85.000 de euro, iar anunţul a făcut furori pe internet.

Sursa: Stirileprotv.ro

Presupusul proprietar spunea că aeronava este funcţională, însă are nevoie şi de câteva reparaţii. Modelul SU-35 ar fi avut 72.000 de ore de zbor, parbizul spart, iar rachetele îi fuseseră demontate.

Anunţul a dispărut la scurt timp de pe internet, iar telefonul care apărea în anunt a fost deconectat.

O verificare a celor de la ŞtirileProtv a scos la iveală adevărul: nu este vorba despre un avion de luptă, ci despre un model folosit la realizarea filmului „Red Sky”, o co-productie ruso-americana regizata de Mario Van Peebles. Filmul a fost realizat parţial în Rusia, iar modelul din fotografie reprezintă de fapt un Su-27, iar în 2010, cand a fost realizata poza, se afla în Krimsk, în regiunea Krasnodar. Acolo se află un parc de astfel de modele de aeronave, folosite la instruirea viitorilor piloti militari ruşi. 

Sursa: Stirileprotv.ro

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide