Adi Hădean, despre carambolul de pe Autostrada Soarelui: ”E multă, multă prostie pe șosele…”

Autor: Marius Vișan 16 iul. 2021 Știri auto

Vineri dimineaţă, 16 iulie, traficul rutier a fost blocat câteva ore pe Autostrada Soarelui (A2), sensul de mers Bucureşti – Constanţa.

Peste 50 maşini au fost implicate în trei ciocniri, iar 16 victime, printre care şi copii, au fost duse la spital. În zonă s-a semnalat ceaţă densă. Cauza principală a carambolajului este nerespectarea distanţei în mers.

Chef Adi Hădean, care susţine că a parcurs de anul trecut de cel puţin 30 de ori pe sens autostrada A2, spune că de fiecare dată a reuşit să evite 3-4 accidente.

Conducerea defensivă ar trebui să fie criteriu obligatoriu la examenul pentru permisul auto, alături de o expertiză medicală serioasă, e de părere Hădean.

”E multă, multă prostie pe șosele…”

„Autostrăzile din România sunt caramboluri şi tragedii pe cale să se petreacă, în permanenţă. În câte o zi, cineva trage paiul scurt. Din martie 2020 am parcurs A2 de cel puţin 30 de ori pe sens, la ore diferite şi în perioade diferite ale anului. La fiecare drum am reuşit (mulţam la Dumnezo, cum ar zice bunicu’) să evit 3-4 accidente, în principiu pentru că sunt foarte atent (posibil să fi şi avut noroc chior în câteva rânduri).

E multă, multă prostie pe şosele, indiferenţă soră cu moartea, frustrări ce explodează la peste 100km/h. Dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice se obţine mult prea uşor, iar carambolul de azi de pe A2, la fel ca mai toate accidentele de circulaţie din ultimii 30 de ani, dau o măsură bună a corupţiei din sistemul în care se formează conducătorii auto. Conducerea defensivă ar trebui să fie criteriu obligatoriu la examenul pentru permisul auto, alături de o expertiză medicală (da, inclusiv la căpuţ) serioasă”, a scris Adi Hădean pe pagina sa de Facebook, relatează Adevarul.ro.

Intră în GALERIA FOTO

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Promotor.ro


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide