Aeromobil, maşina zburătoare din Slovacia, s-a prăbuşit în timpul unui test

Autor: Iulian Dnistran 11 mai 2015 Știri auto

Omul visează de multă vreme să creeze o maşină zburătoare, dar istoria ne-a învăţat că demersurile făcute până acum nu prea au fost încununate cu succes. Sigur, asta nu înseamnă că ar trebui să renunţăm la speranţa că vom putea, la un moment dat, să cumpărăm maşini zburătoare ca acelea din desene animate sau filme SF. Iar Terrafugia şi Aeromobil sunt două dintre companiile care lucrează în prezent la noua generaţie de astfel de vehicule zburătoare.

Dar există o problemă. În timpul unui test de zbor, un prototip făcut de compania slovacă Aeromobil s-a prăbuşit. Conform informaţiilor publicate de presa locală, citată de Jalopnik, martorii au văzut cum avionul pierdea altitudine rapid, după care a fost declanşată paraşuta.

La bord se afla Stefan Klein, unul dintre cofondatorii companiei. El a fost dus la spital, dar a fost lăsat să plece acasă, fiindcă nu avea răni serioase. În schimb, Aeromobilul nu arată prea bine, după cum se poate vedea în imaginile surprinse la locul accidentului.

Potrivit companiei, care a publicat un comunicat în weekend, informaţiile colectate în timpul acestui eveniment vor fi analizate şi folosite în procesul de cercetare şi dezvoltare a prototipului. Totodată, exemplarul prăbuşit va fi reparat, iar munca va continua.

Foto via SME

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide