Ai băut la 2 noaptea şi vrei să pleci la 6 dim cu maşina? Fă-ţi testul!

Autor: Alexandru Banu 12 iul. 2017 Știri auto
Ai băut la 2 noaptea şi vrei să pleci la 6 dim cu maşina? Fă-ţi testul!

Nu! Nu ai voie alcool la volan. Se aude? Nu ai voie! Noi? Noi recomandăm să nu beţi o cantitate mare de alcool cu cel puţin 15 ore înainte să plecaţi undeva cu maşina. Ce înseamnă cantitate mare? Atunci când ajungi semiconştient acasă, zicem noi. Organismul metabolizează diferit în funcţie de sex, vârstă, greutate şi multe alte variabile. Dar mai sunt oameni care beau o bere, două în 5 ore şi nu ştiu dacă se pot urca la volan. Noi rămânem la legea noastră autoimpusă de 15 ore fără 1 gram de alcool înainte de plecare la drum.

Există însă calculatoare în care bagi variabilele de care vorbeam mai sus şi îţi dau un prag informativ de acceptare la volan dacă eşti genul “2 beri în 6 ore, aoleu, nu ştiu dacă să conduc sau nu”. Sigur că, în afară de acest calculator, mai sunt device-uri cu preşuri ok care funcţionează ca etilotestele reale. Acele breathalyzer-e sau alcoolmetre pe româneşte.

Acest calculator vă ajută să înţelegeţi şi un pic mai mult şi aveţi explicaţii ca să conştientizaţi când e cazul să staţi departe de volan. Încă o dată, acest calculator returnează date cu caracter strict-educativ, nicidecum acurate sau pe care vă puteţi baza atunci când vă urcaţi la volan după consumul prealabil de alcool. 

IATĂ AICI CALCULATORUL DE ALCOOL ÎN SÂNGE

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide